Buna ziua,
se poate face iesirea din indiviziune cu prezenta uneia dintre parti si procura din partea celeilalte parti,aceasta din urma neputandu-se deplasa?cum se procedeaza,se face la notar?multumesc.
Ba da doamna, daca partile se inteleg o faceti la notar. Domnul avocat a presupus ....Deci puteti face procura linistita pentru a reprezenta la actul de partaj voluntar la notar chiar si pe celalalt coindivizar , este mandatul cu sine insusi, insa toate clauzele in acest caz , ale actului de partaj trebuie stipulate in procura adica mandatul sa fie predeterminat. De asemenea daca nu doriti acest lucru puteti mandata o alta persoana care sa va reprezinte interesele si nu copartasul.
Raspunsul meu era valabil pentru instanta unde se presupune ca partile nu se inteleg si au interese contrare. Daca exista o contradictorialitate de interese intre reclamant si parat ... mandatul su sine insusi nu opereaza.
Daca iesirea din indiviziune o faceti la notar si sunteti de acord cu modalitatea de impartire ... se schimba lucrurile.
Nu inteleg necesitatea procurii, sunt bani cheltuiti inutil. Daca e o iesire din indiviziune imobile, oamenii sunt de acord, atunci persoana nedeplasabila tot trebuie sa ajunga la notar, tot aceeasi perioada de timp, fie ca-i pentru procura, fie ca-i pentru actul de partaj.
Partaj
dorel13
Am avut un proces in care, in cererea de chemare in judecata avocatul a scris \"partaj si iesire din indiviziune\" Este vorba despre un teren agricol de pe un ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune
mmnngg
buna ziua ! ma aflu intr-un proces de iesire din indiziune ,calitate de reclamant , suntem 3 frati ( terenuri mostenire _ acte - titlu de proprietate ) . Am ... (vezi toată discuția)