avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 769 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Iesirea din indiviziune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Iesirea din indiviziune

Tatal meu vrea sa faca o iesire din indiviziune. Lucrurile stau in felul urmator:
Dupa moartea bunicilor, au ramas 6 mostenitori (inclusiv tatal meu), asupra 4,26 ha terenuri extravilane. S-a facut succesiunea, fiecarui revenindu-i 1/6 din totalul reiesit din titlul de propietate al defunctilor. In urma succesiunii s-a eliberat un certificat de mostenitor in care sunt trecuti toti cei 6 mostenitori cu 1/6 pentru fiecare. Tinand cont ca inainte cu mult timp de decesul bunicilor, acestia au dat cate 0,75 ha la 3 dintre copii (fratilor tatalui meu), drept zestre. Acum la imparteala celor 4,26 ha ramase, s-a convenit de comun acord, pentru egalizarea drepturilor fiecaruia, ca cei 3 care au primit la inceput cate 0,75 ha, sa primeasca cate 0,335 ha (astfel insumand 1,085 ha), iar ceilalti 3 sa primeasca cate 1,085 ha. Prin acest acord intre ei se alege fiecare cu parti egale, dar intelegerea nu reflecta certificatul de mostenitor eliberat in urma succesiunii, care nu a tinut cont si de cei 0,75 ha obtinuti de 3 dintre frati inainte de decesul bunicilor si de titlul de proprietate al acestora.
Acum tatal meu vrea sa iasa din indiviziune cu partea lui de teren (conform intelegerii cu care sunt de acord toti).
Daca la judecatorie, unde s-a depus actele necesare si schema de impartire, nu vor venii toti mostenitorii, din anumite motive, ce sanse are tatal meu sa obtina iesirea din indiviziune cu partea lui ?
Imi cer scuze pentru redarea amanuntita a celor de mai sus dar sper sa gasesc un raspuns din partea cuiva competent, caruia ii multumesc anticipat !
Ultima modificare: Miercuri, 6 Noiembrie 2013
nicu1iancu, utilizator
Cel mai recent răspuns: Alexandrina Mihai , 15:40, 7 Noiembrie 2013
Daca sunt de acord toti de ce ati depus actiune in instanta ?

Pentru a face iesirea din indivizune chiar si in fata instantei toarte partile implicate in acest proces trebuie sa incheie o tranzactie asa cum vad ei impartirea loturilor, tranzactie de care instanta va tine cont deoarece reprezinta vointa partilor, conditionat de prezentarea partilor in fata instantei sau a reprezentantilor acestora. Cu aceasta procesul se va incheia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesire indiviziune. MITI78 MITI78 Cum pot deveni proprietarul casei in care a locuit tatal meu avand urmatoarele documente¨: -Titlu de proprietate pe numele bunicului decedat in care mai apar ... (vezi toată discuția)
Acte teren agricol: succesiune sau uzucapiune? danimik danimik In 1991 tatal meu, fratele lui si verisoara lor au facut cerere (individual) la primaria din localitate pentru retrocedarea a 12 ha de teren agricol care au ... (vezi toată discuția)
Impartirea pamantului michelav michelav buna seara, am de adresat o intrebare cu rugamintea de a ma sfatui ce trebuie sa fac in aceasta problema: tatal meu a decedat ,el mai are inca 3 frati in ... (vezi toată discuția)