avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 307 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Scutire impozit persoana cu handicap
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Scutire impozit persoana cu handicap


Buna ziua, va rog sa ma ajutati intr-o problema!
Bunicul meu are certif de handicap, vreau sa stiu daca se poate sa fie scutit de impozitul pe cladiri. Mentionez ca el cu bunica sunt proprietari apartamentului, dar bunica a decedat anul trecut. Trebuie sa faca succesiunea dupa bunica ca sa beneficieze de scutire impozit la apartament..???

Cel mai recent răspuns: Tarzan2012 , utilizator 12:50, 6 Noiembrie 2013
Legea 448/2006
Art. 26
Persoanele cu handicap grav sau accentuat beneficiază de următoarele facilităţi fiscale:
b) scutire de la plata impozitului pe clădire şi teren;

Mergeti la primarie,la functionarul insarcinat cu taxe ptr cladiri,aratati ca bunicul detine certificat handicap,aratati si legea de mai sus,apoi aratati si cerificatul de deces al bunicei dvs.

Parerea mea e ca nu trebuie neaparat sa dezbata succesiunea ca sa nu mai plateasca deloc. Daca functionarul va spune ca deoarece bunicul prin lege e scutit,bunica nu ar fi fost scutita.
Atunci puteti sa-i puneti intrebarea: - Asta inseamna ca defuncta trebuie sa iasa din groapa sa isi plateasca impozitul partea ei?

In opinia mea,bunicul nu va mai plati impozit pe imobil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scutire taxa de impozit pe cladiri pentru persoana cu handicap Giana7 Giana7 Buna ziua, Mama are certificat de handicap si i se solicita sa plateasca taxa impozitiului pe casa proprietate ( Ilfov) pentru ca adresa ei de domiciliu este ... (vezi toată discuția)
Scutire impozit pe casa negru daniel negru daniel Buna ziua, sunt persoana cu handicap grad accentuat sau 2 cum era mai demult, asi dori sa stiu se poate sa fiu scutit de impozitu pe casa daca nu sunt ... (vezi toată discuția)
Scutire la plata impozitului pe cladire amazing amazing Buna ziua, locuiesc intr-un apartament de 2 camere in cart.Colentina din Bucuresti impreuna cu sotul meu. Sunt scutita de la plata impozitului pe cladire ... (vezi toată discuția)