avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 731 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Obligativitate case de marcat fiscale
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Obligativitate case de marcat fiscale

Buna ziua,

dezvolt un business care vizeaza comercializarea anvelopelor auto. Nu am un magazin propriu zis, lucrez cu stoc la importator iar vanzarea o fac telefonic, ulterior livrez personal marfa la client (ii dau factura si chitanta).
1. In acest tip de vanzare este necesara o casa de marcat ?

Ordonanta de urgenta nr. 28/1999 privind obligatia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, prevede " Art. 2. - Se excepteaza de la prevederile art. 1 alin. (1):

k) comertul cu amanuntul prin comis-voiajori, precum si prin corespondenta, cu exceptia livrarilor de bunuri la domiciliu efectuate de magazine si unitatile de alimentatie publica, pe baza de comanda
Presupun ca ma incadrez la comert prin corespondenta/comis-voiajori.
2. am nevoie de o autorizatie speciala de la mediu ?

Multumesc !!

Alte discuții în legătură

Cand este obligatoriu sa emitem bon fiscal? klm0909 klm0909 Buna ziua, 1. detin un magazin online de vanzare produse electronice si as dori sa stiu daca legislatia ma obliga sa emit bon fiscal pentru fiecare vanzare ... (vezi toată discuția)
Vanzarea prin comis voiajor impune casa de marcat? ina_enache ina_enache Buna ziua Va tot stresez cu dilemele si sper sa ma puteti ajuta. Va rog sa-mi dati si legea care impune sau nu casa de marcat in aceasta situatie Mii ... (vezi toată discuția)
Casa de marcat pentru magazin online Ibrahim Ibrahim Buna ziua, Urmeaza sa deschid un magazin online ce comercializeaza piese auto. Este necesara casa de marcat in cazul distribuitei prin curier? Dar in cazul ... (vezi toată discuția)