avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1075 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Recuperare bani din vistieria statului
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Recuperare bani din vistieria statului

Intr-un proces civil avut in 1993 am depus prin reprezentant (si avocat) o suma de bani ce trebuia sa o ridice partea adversa - era echivalentul unui apartament. Paratul nu a vrut sa o ridice iar dupa doi ani suma de bani a trecut in visteria statului. Cum la acea vreme ma aflam in afara tarii, nu am avut posibilitatea sa-i iau inapoi si mai mult, reprezentantul meu a murit intre timp iar de avocat nu pot da.
Intrebare: cum pot recupera suma de bani si daca suma va fi actualizata.

Va multumesc pentru ajutor.
Cel mai recent răspuns: serepop , utilizator 10:24, 7 Noiembrie 2013
Actualmente suma s-ar putea obtine numai pe cale judecatoreasca, avand in vedere ca, aceasta a fost consemnata de catre Dvs fara a reprezenta o creanta fata de Statul Ro.
Multumesc pentru raspuns.
Stiti cum se va face convertirea sumei de atunci, aprox. cinci sute de mii de Lei vechi in 1993, la o valoare actualizata in Ron (in calcul poate intra si inflatia an de an sau exista un alt mecanism...) ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restituire un imprumut Coman Constantin Coman Constantin Am imprumuntat 2000 lei in anul 1998. Cati lei trebuie sa restitui in 2019? (vezi toată discuția)
Inflatie razvan017 razvan017 Cum se calculeaza inflatia la o suma de 8000 de lei din anul 1987??? (vezi toată discuția)
Informatii- librete cec sukosdkaroly sukosdkaroly Buna seara.As dori daca se poate sa ma lamuriti in legatura cu un subiect.Mama mea are doua carnete CEC ,unul din anul 1973,in valoare de 4765 lei,pe care s-a ... (vezi toată discuția)