intr un dosar penal sunt acuzat cu complicitate in inselaciune si fals......in termenul anterior am recunoscut faptele ca sa beneficiez de art 320 ind 1..dar falsificarea nu eu am facut..ce sa fac acum? este important pt ca pt inselaciune pot sa primesc o amenda administrativa (incidente art 74 ind 1.) si in cele din urma voi fi condamnat pt fals?!..ceea ce nu eu am facut dar repet ca am recunoscut.....la urmatorul termen sa declar ca nu eu am facut? atunci nu beneficiez de avantajul art 320 ind1? sau ce am de facut?
ART. 320^1*)
Judecata în cazul recunoaşterii vinovăţiei
Până la începerea cercetării judecătoreşti, inculpatul poate declara personal sau prin înscris autentic că recunoaşte săvârşirea faptelor reţinute în actul de sesizare a instanţei şi solicită ca judecata să se facă în baza probelor administrate în faza de urmărire penală. Judecata poate avea loc numai în baza probelor administrate în faza de urmărire penală, doar atunci când inculpatul declară că recunoaşte în totalitate faptele reţinute în actul de sesizare a instanţei şi nu solicită administrarea de probe, cu excepţia înscrisurilor în circumstanţiere pe care le poate administra la acest termen de judecată.
La termenul de judecată, instanţa întreabă pe inculpat dacă solicită ca judecata să aibă loc în baza probelor administrate în faza de urmărire penală, pe care le cunoaşte şi le însuşeşte, procedează la audierea acestuia şi apoi acordă cuvântul procurorului şi celorlalte părţi.
#M67
............................................