avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1074 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Informatie in legatura cu somatie executare silita!
Discuție deschisă în Executare silită

Informatie in legatura cu somatie executare silita!

In data de 4 oct am primit somatie de plata in legatura cu un credit de nevoi personale. Sunt somat sa platesc suma de 15.000 ron plus 2000 ron executorul!
Eu doresc sa achit integral suma dar am urmatoarele intrebari:
-am sunat executorul sa ii comunic dorinta de a plati integral suma si de a nu mai face nici un demers in vederea executarii, dar ca va dura cateva zile pana ce voi avea toata suma(tranzactiile bancare dureaza)
-pe somatie scrie ca a doua zi de la luarea la cunostinta trebuie sa platesc, eu i-am comunicat ca dureaza cateva zile.

Cate zile am legal la dispozitie pana sa achit integral suma? in somatie scrie clar total suma xxx. Voi plati penalitati peste 5-7 zile cat dureaza pana o voi achita?
Ultima modificare: Miercuri, 6 Noiembrie 2013
Ichabod, utilizator
Cel mai recent răspuns: clautugui , utilizator 12:39, 7 Noiembrie 2013
In conditiile in care creditorul a apelat la executorul judecatoresc care a desfasurat deja acte si actiuni,inclusiv somatia de plata,nu se poate sa achitati numai debitul,revenindu-va obligatia sa achitati si c/v cheltuieli cu executarea demarata prin somatia comunicata
Urmeaza sa achit cei 15.000 ron si cei 2000 ron comisionul executoruilui! Intrebarea se referea la penalitati pentru aceste 5-7 zile pana voi efectua plata! Si daca cumva legal am 15 zile la dispozitie pana sa fac plata (sau cate zile am legal la dispozitie, o zi de la luarea la cunostinta nu mi se pare legala)
Ultima modificare: Miercuri, 6 Noiembrie 2013
Ichabod, utilizator
Termenul de o zi este legal, astfel cum prevede Codul de procedura civila. Dar, platiti dvs in cele 7 zile cum v-ati angajat, ca nu se intampla nimic, numai sa platiti, sa nu transformati cele 7 zile in 7 luni. Penalitati nu se calculeaza din oficiu, ci numai daca in contractul de credit este specificat acest lucru, iar in incheierea de incuviintare a executarii silite s-a stipulat ca penalitatile se vor calcula pana la data platii. Chiar si asa...cate penalitati se pot aduna in 7 zile? Asa ca, daca aveti posibilitatea, achitati tot, evitand astfel continuarea executarii silite.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata cheltuielilor de judecata truichici truichici Buna ziua. In urma unei Hotarari a instantei civile , am fost obligat pt. plata unor cheltuieli de judecata. In cat timp si cum trebuie platite respectivele ... (vezi toată discuția)
Plata debitului si a cheltuielilor de executare cosmin2005 cosmin2005 Am de achitat la o banca o suma de bani si executorul mi-a transmis ca am de platit 22.000 Ron si 2000 Ron cheltuieli de executare. Intrebarea mea este daca ... (vezi toată discuția)
Dosar executare caradis caradis Buna ziua, Am un dosar de executare cu ipoteca. M-am inteles cu executorul si am platit esalonat , iar acum doresc sa achit restul de plata pentru a inchide ... (vezi toată discuția)