Buna ziua. Sunt cetatean roman cu domiciliul in Bucuresti. Mama mea este cetatean al Republicii Moldova. As vrea sa ii fac o forma legala de sedere pe teritoriul Romaniei. Pe site-ul Oficiului Roman de Imigrari sunt prezentate actele necesare pentru fiecare permis in parte, doar ca nu mi-e suficient de clar ce fel de permis pot sa ii fac: de reintregirea familiei sau de lunga sedere? Mentionez ca in prezent are o viza de tip D (lunga sedere) care ii acorda dreptul sa stea in tara 90 de zile. Este nevoie sa faca dovada mijloacelor de intretinere, tinand cont ca va locui cu noi? In ce fel se poate face aceasta dovada? Multumesc anticipat pentru raspuns.
Dovada mijloacelor de intretinere se poate face cu extras de cont, adeverinta de salariu sau orice alt document din care reiese ca lunar aveti un venit de cel putin 600 lei / membru de familie.
Cred ca puteti solicita permis de sedere pentru reintregirea familiei chiar daca situatia dvs. este putin atipica. E ruda de gradul I si daca (zic si eu) nu are o situatie financiara prea buna sau are sanatatea mai subreda aveti motive serioase sa o vreti langa dvs.