avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 863 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzarea unui teren in concesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzarea unui teren in concesiune

buna seara.as dori cateva informatii de la dvs.am un teren in concesiune primit in timpul casatoriei.am divortat dar nu am facut nici un partaj.as dori sa-l vand si am inteles ca trebuie facut partaj voluntar.si ca sa pot sa-l vand imi trebuie neaparat cadastru si intabulare?as putea sa fac o procura care sa cuprinda toate aceste acte care trebuiesc facute sau trebuie pentru fiecare act cate o procura?deoarece eu sunt plecata din tara .va multumesc
Cel mai recent răspuns: kaoelena , utilizator 20:16, 7 Noiembrie 2013
Terenurile in concesiune nu pot fi vandute separat de casa in cazul in care pe acel teren se afla si o casa. Conceiunea nu reprezinta un drept de proprietate ci doar un drept de folosinta.
Puteti face o procura oricarei persoane , procura pentru partaj separat si procura pentru vanzare separat.
Pentru partaj si mai ales pentru vanzare trebuie intocmita documentatia cadastrala si inscrierea in cartea funciara.
eu sunt plecata din tara si as vrea sa stiu daca pentru a face aceste procure imi trebuie contractul de concesiune sau alde documente in original sau doar datele persoanei carui vreau sa fac imputernicirile.va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezmembrare teren Adriana68 Adriana68 Am facut recent cadastrul la casa+terefn aferent si i-am spus cadastristului ca doresc si iesirea din indiviziune, daca e acelasi lucru cu dezmembrarea, nu ... (vezi toată discuția)
Cumparare teren din succesiunea pe bunicii de pe tata care traieste, mama si sora traiesc si ele nuc23 nuc23 Cumparare teren din Succesiunea pe bunicii mei, tata, mama, sora traiesc Am imputernicire sa-l reprezint pe tata la dezbaterea succesiunii si partajul ... (vezi toată discuția)
Procura de imputerncire pentru intabularea unui teren extravilan ... DanMarinoiu DanMarinoiu Procura de Imputerncire pentru intabularea unui teren extravilan . Pot face o procura de împuternicire pt.intabularea unui teren în extravilan pe care îl ... (vezi toată discuția)