avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 830 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Folosirea CNP si nr. cont fara acordul titularului
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Folosirea CNP si nr. cont fara acordul titularului

Mi-am deschis un cont la o banca, cont personal pe persoana fizica. Pe acel cont sau efectuat operatiuni de virament bancar de catre o alta persoana fizica din contul personal al ei in contul meu, fara sa fiu instiintat de acest lucru si fara sa-mi dau acordul. Intrebind banca cum e posibil acest virament, mi-au raspuns ca ei raspund doar de completarea corecta a formularului si ca raspunderea cu privire la datele completate este a persoanei care a completat formularul.
Ca urmare a celor intamplate doresc sa aflu daca folosirea datelor personale, CNP si nr.cont fara acordul meu si mai ales de unde a obtinut aceste date respectiva persoana, deoarece eu nu le-am divulgat nimanui, constituie fapta penala si la ce articol se incadreaza in codul penal.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: omul70 , utilizator 13:29, 10 Noiembrie 2013
Daca v-au intrat bani in cont, este bine. Sunteti "norocos". Mai rau era daca vi se luau bani din cont fara stirea si acordul dvs.! Lasand gluma la o parte, cred ca este la fel de rea si situatia expusa, daca cineva rau intentionat ar dori sa va incrimineze ca ati primit spaga. De aceea , in opinia mea, ar trebui sa va adresati persoanei deponente a sumei si , eventual daca nu o cunoasteti si plata nu reprezinta nimic pentru dvs (o remitere de datorie, o plata pentru un alt debitor al dvs sau pentru o prestare de serviciu mai veche), atunci ar trebui sa instiintati fie politia fie ANPC, printr-o plangere in care sa aratati toate cele relatate si aici....Altfel, cine stie ce implicatii viitoare va putea avea incasarea acestor sume nedatorate....success!
Sau să fie o greșeală, au mai fost cazuri.In orice caz, ar fi bine să lămuriți problema.Dacă banii au fost virați din greșeală, atunci va trebui și să-i restituiți.
Cunosc provenienta banilor, provin de pe urma inchirierii terasei scarii unei firme de telefonie ,scara in care eu si persoana care a facut viramentul suntem proprietari, numai ca acei bani trebuiau folositi pentru lucrari de reparatii pe scara respectiva nu sa fie impartiti in mod egal, si discretionat, asa cum a procedat titularul de cont in care firma de telefonie ne vireaza banii.
Pe mine ma intereseaza de unde a facut rost de CNP si nr. de cont si daca lea folosit fara acordul meu, a incalcat legea,si daca poate fi trasa la raspundere de catre politie sau procuratura in urma acestei fapte comise, eu nedandu-i nici un acord in acest sens.
Ultima modificare: Joi, 7 Noiembrie 2013
omul70, utilizator
Între cine şi cine a fost încheiat contractul ? Adică între firma de telefonie şi dvs. plus cel care v-a virat banii? Intre firmă şi asociaţia de proprietari? Dacă aţi fost parte în constract nu v-aţi dat şi unele date precum CNP-ul de exemplu? Ar fi explicabil dacă ar fi aşa.
O persoană nu ar putea fi trasă la răspundere pentru că v-a virat nişte bani în cont.Folosirea CNP-ului altei persoane în scopuri ilegale , fără consimţământul posesorului, ar putea crea probleme celui care a făcut acest lucru.
La intrebarea pe care o puneti dvs. nimeni nu va poate da raspuns, decat cel care a depus banii. De unde sa stim noi, cum a aflat vecinul numarul CNP-ului dvs. Am putea incerca un raspuns fulger: din cartea de imobil sau din contractul pe care l-ati incheiat cu firma platitoare....

Alte discuții în legătură

Folosirea veniturilor din chirii! omul70 omul70 Sunt proprietarul unui apartament dintr-o scara cu 23 de proprietati 20 de apartamente si 3 spatii cu alta destinatie decit cea de locuinta, spatii ce au acces ... (vezi toată discuția)
Contract inchiriere terasa omul70 omul70 Sunt proprietarul unui apartament situat intr-o scara cu 23 de proprietati. Terasa scarii a fost inchiriata unei firme de telefonie printr-un contract in care ... (vezi toată discuția)
Verificare cont omul70 omul70 In urma unui contract de inchiriere a unei terase de bloc proprietarii de pe acea scara primesc intru-n cont deschis pe numele unui proprietar din scara o suma ... (vezi toată discuția)