avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 793 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Folosirea CNP si nr. cont fara acordul titularului
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Folosirea CNP si nr. cont fara acordul titularului

Mi-am deschis un cont la o banca, cont personal pe persoana fizica. Pe acel cont sau efectuat operatiuni de virament bancar de catre o alta persoana fizica din contul personal al ei in contul meu, fara sa fiu instiintat de acest lucru si fara sa-mi dau acordul. Intrebind banca cum e posibil acest virament, mi-au raspuns ca ei raspund doar de completarea corecta a formularului si ca raspunderea cu privire la datele completate este a persoanei care a completat formularul.
Ca urmare a celor intamplate doresc sa aflu daca folosirea datelor personale, CNP si nr.cont fara acordul meu si mai ales de unde a obtinut aceste date respectiva persoana, deoarece eu nu le-am divulgat nimanui, constituie fapta penala si la ce articol se incadreaza in codul penal.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: omul70 , utilizator 13:29, 10 Noiembrie 2013
Contractul este intre firma de telefonie si 19 proprietari din scara reprezentati de doi proprietari printr-o declaratie notariala, unul din ei fiind titularul de cont, cont in care se vireaza chiria. In contract nu se regasesc decat nr. si seria CI al proprietarilor iar referitor la impartirea banilor contractul nu stipuleaza nimic, doar face referire la faptul ca acel contract se supune Codului Civil Roman. De aceea sunt nemultumit deoarece la art. 637 din Codul Civil spune clar ca "fructele produse de bunul comun se cuvin tuturor coproprietarilor, proportional cu cota lor parte din drept", nu cum a procedat titularul de cont impartind banii egal si nu la toti proprietarii adica 23.Mentionez ca scara are apartamente cu 1, 2, 3 si 4 camere.
Virarea banilor consider ca sa facut ilegal fara a avea un acord al proprietarilor si mai ales ca a cautat la banca daca proprietarii au conturi deschise,nu stiu cum banca a divulgat nr. de cont si CNP al meu, eu stiind ca este secret.
Dupa toate cele relatate de mine cred ca intelegeti de ce consider ca ceea ce a facut titularul de cont este ilegal si ca trebuie sa raspunda in fata legii.
Abia acum ati spus tot ceea ce trebuia spus inca de la inceput. Nu este infractiune ceea ce considerati dvs. Fapta titularului de cont este corecta, daca a virat integral banii primiti de la chirias, in contul obligatiei din contractul semnat de 19 persoane, proprietari ai cate unui apartament de pe scara....Titularul de cont a procedat bine daca nu a retinut din suma mai mult decat cota sa, adica 1/19 din suma achitata de firma de telefonie.....Faptul ca un apartament are mai multi proprietari este nerelevant in speta, intrucat suma primita a fost distribuita corespunzator cotei-parti commune a fiecarui apartament. Cota comuna se imparte la fel, indiferent de numarul proprietarilor unuia dintre apartamente....Dvs. nu ati sesizat acest aspect insa, daca unii proprietari au impreuna un apartament, atunci suma de 1/19 cuvenita cotei-parti comune a acestui apartament, se va imparti doar la numarul de proprietari ai acelui apartament, intrucat acestia nu detin in co-proprietate o cota comuna mai mare. Nu cred ca dvs , in situatia in care sunteti singurul proprietar al unui apartament, ati fi multumit daca ati primi o cota-parte mai mica decat un proprietar al unui apartament identic ca suprafata cu al dvs, dar care este detinut de doi (sau mai multi) proprietari, acestia primind dublul sumei fata de cea primita de dvs....Asa ceva este si nelegal, dar si imoral, o atare clauza putand fi anulata de oricare parte interesata in contractul acela....
Ultima modificare: Duminică, 10 Noiembrie 2013
polloctav, utilizator
Codul Civil spune clar ce inseamna cota parte"cotele parti se stabilesc prin raportarea suprafetei utile a FIECARUI SPATIU locativ la totalul suprafetei utile a spatiilor locative din cladire", de aici reiese faptul ca acele cote sunt diferite, cei cu 4 camere au cote de 7% iar cei cu o camera au 2% din veniturile obtinute din exploatarea bunurilor comune. In concluzie acei bani trebuiau impartiti in functie de aceste procente si nu egal,iar la impartirea lor trebuiau sa fie trecuti toti proprietarii din scara nu doar 19.
Cotele parti se refera la suprafete si nu la nr. de proprietari, acest criteriu nu are nici o relevanta in acest caz.
Sper ca am fost destul de explicit in ceea ce consider incalcarea legii si de aceea doresc sa aflu si alte pareri

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Folosirea veniturilor din chirii! omul70 omul70 Sunt proprietarul unui apartament dintr-o scara cu 23 de proprietati 20 de apartamente si 3 spatii cu alta destinatie decit cea de locuinta, spatii ce au acces ... (vezi toată discuția)
Contract inchiriere terasa omul70 omul70 Sunt proprietarul unui apartament situat intr-o scara cu 23 de proprietati. Terasa scarii a fost inchiriata unei firme de telefonie printr-un contract in care ... (vezi toată discuția)
Verificare cont omul70 omul70 In urma unui contract de inchiriere a unei terase de bloc proprietarii de pe acea scara primesc intru-n cont deschis pe numele unui proprietar din scara o suma ... (vezi toată discuția)