avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 755 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Actualizare suma din 1994, cu rata inflatiei
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Actualizare suma din 1994, cu rata inflatiei

In anul 1994, am cumparat o cota parte de 1/4 dintr-un bun imobil (un fost fanar) ce fusese proprietatea CAP-ului din localitate. Aceasta cota am cumparat-o impreuna cu o alta persoana.
La vremea respectiva, intreg imobilul a costat 150.000 lei. Suma cu care am contribuit a fost de 37.000 lei. Banii i-am dat persoanei care a cumparat restul cotelor, ca sa plateasca integral suma ceruta.
In toti anii acestia, nu am reusit sa recuperez nici fanarul , nici banii.

Acum insa, am discutat cu persoana respectiva si e de acord sa-mi deie suma platita de mine inapoi.

Dar, n-am nici o idee cat ar insemna 37.000 lei din 1994, acum, in 2013?

Stie cineva cum as putea actualiza suma asta sau cat i-as putea pretinde?

Cel mai recent răspuns: Swamera , utilizator 14:22, 28 Ianuarie 2014
Multumesc frumos pentru toate raspunsurile. Din pacate, a fost asa cum ma asteptam. Am primit 500 lei de la persoana respectiva si acum, se face ca ploua.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restituire imprumut in transe eugen82 eugen82 Cu mai bine de un an in urma am imprumutat pe cineva cu suma de 10.000 euro pentru 3 luni. Am redactat in scris un act. I-am dat numarul meu de cont in ... (vezi toată discuția)
Cum se calculeaza dobanda legala? MARIUS DRAGU MARIUS DRAGU Dupa ultima hotarare a judecatoarei a reiesit faptul ca din suma de 17000 euro se va plati dobanda legala a BNR .Cum se calculeaza dobanda avand in vedre ca ... (vezi toată discuția)
Dobanzi si inflatia la zi pentru drepturi banesti castigate in instanta Lungu Constantin Lungu Constantin Va rog cum se calculeaza actualizarea cu rata inflaţiei precum şi cu dobânda legală la suma respectivă, a drepturilor banesti castigate in instanta ? (vezi toată discuția)