avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1347 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Pot vinde un imobil concesionat?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Pot vinde un imobil concesionat?

Urmeaza sa mi se concesioneze un apartament,de la PF insa,pe viitor o sa-l pot vinde concesionat fiind?multumesc
Cel mai recent răspuns: andreigrigoriu , moderator 07:14, 7 Noiembrie 2013
Nu ! Vânzarea se poate face numai de catre proprietarul de drept.
Numai prin contract de vanzare cumparare il voi putea vinde/fi propietar de drept? Si ce procent se plateste pt. Contract vanzare- cumparare din suma evaluata imobilului?
Stimat forumist,

Concesiunea nu reprezintă o transmitere a dreptului de proprietate și ooate avea mai multe forme, în funcție și de concedent - cel care transmite folosința bunului.

În anumite cazuri, în funcție de natura contractului, concesiunea se poate cesiona. Prin aceasta nu se înțelege, însă, că se poate vinde o proprietate, deoarece concesionarul nu este proprietar ca să o poată vinde.

Cu stimă.
Ultima modificare: Joi, 7 Noiembrie 2013
andreigrigoriu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Un contract de concesiune poate fi cesionat? Emil P Emil P Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu raspunsul la urmatoarele intrebari: - un lac poate face obiectul unei vanzari-cumparari? - contractul de ... (vezi toată discuția)
Concesiune - riscuri bogdanfinante bogdanfinante am o rugaminte , stie cineva avizat ce riscuri sint la cumpararea unei concesiuni pt un teren? multumesc anticipat:O (vezi toată discuția)
Pot cumpara un teren deja concesionat? claudiaraduica claudiaraduica VREAU SA CUMPAR UN TEREN CARE ESTE CONCESIONAT DE O FIRMA FIRMA RESPECTIVA VREA SA-MI VANDA FIRMA CU TOT CU CONCESIUNE SUNT DE ACORD INSA SE POATE ASA CEVA ... (vezi toată discuția)