avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 549 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita

sunt executat silit la un contract incheiat in 2007 cu cetelem ifn ,in anul 2011 am depus la sediul cetelem documentele prin care faceam dovada ca sunt in imposibilitate de plate.dupa doi ani ,mai precis in data de 09.06.2013 am primit de la societatea de asigurari Cardif neacceptarea platii indemnizatiei de asigurare din urmatorul motiv:potrivit art. 2.519.alin 1,care se refera la unul din termenele de prescriptie si imi comunica faptul ca evenimentul sa produs ca urmare a unei situatii de excludere din asigurare,motiv pentru care societatea de asigurari nu poate onora plata imdemnizatiei de asigurare in acest caz , mentionez faptul ca la data respectiva mai aveam in jur de 2000 ron de plata.iar acum mam trezit cu executare in valore de 21500ron , va rog sa-mi spuneti daca mai exista o cale de a iesi din aceasta situatie
Cel mai recent răspuns: ContSters275732 , utilizator 14:16, 7 Noiembrie 2013
daca este asa cum sustineti dvs. exista, fiindca de la suma de 2000 nu se putea ajunge la suma de 21500 decat daca v-ar fi penalizat cu o dobanda de 40% pe luna, ceea ce in cazul contractelor comerciale nu este posibil decat daca este stipulat asa ceva in contract in mod expres. Aveti posibilitatea sa va adresati instantei facand contestatie la executare si deci sa contestati suma. Sa aveti grija, sa inaintati o astfel de contestatie doar daca sunteti sigur ca aveti dreptate. Iar daca datornicul este o persoana juridica, cel mai probabil ca se va demara procedura insolventei. Este si aceasta o modalitate de a scapa de datorii :D
Ultima modificare: Joi, 7 Noiembrie 2013
LuchianSeb, utilizator
am sa fac o cotestatie nu prea stiu sa o intocmesc dar voi incerca ,o sa o trimit prin fax la judecatoria sectorului 1,dar nu stiu daca trebuie sa platesc taxa de timbru ,am sunat la cetelem si mi sa facut confirmarea precum ca la data cand eu am facut cererea catre firma de asigurari precum intru in incapacitate de plata eram cu ratele la zi, iar de la firma de asigurari am primit raspuns dupa doi ani ca nu imi pot prelua datoriile

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executor judecatoresc dupa refinantare marian2013 marian2013 Buna ziua. Situatia sta in felul urmator:o persoana apropiata mie a contractat un credit de la cetelem in 2008.Dupa aproximativ 1 an jumatate(timp in care a ... (vezi toată discuția)
Executare silita tuilleries tuilleries Buna ziua! V-as ruga sa imi dati o parere la urmatoarea situatie: am poprire pe salariu in cuantum de jumatate din salariul net instituita de 2 creditori. Pe ... (vezi toată discuția)
Executare silita credit anita_a anita_a buna seara! am luat un credit de la un ifn in valoare de 2000 lei. din cauza unor probleme financiare nu am achitat la timp ratele...ajungandu - se la ... (vezi toată discuția)