avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 855 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice Mostre achizitii publice
Discuție deschisă în Achiziţii publice

Mostre achizitii publice

Buna ziua!

Sunt anumite licitatii unde se solicita prezentarea unor cantitati mari de mostre (uneori chiar si 100 de mostre, cand este vorba de licitatiile pentru articole de imbracaminte). Pregatirea si transmiterea acestor mostre implica o cheltuiala destul de mare din partea operatorului economic, care chiar si dupa restituirea mostrelor este dificil de recuperat. Va rugam sa ne spuneti daca exista posibilitatea ca autoritatile contractante sa fie limitate in acest sens, si in cazul licitatiilor cu multe produse sa se poata prezenta doar fotogarfii si pliante in loc de mostre.
Cel mai recent răspuns: DSpinciu , utilizator 13:35, 7 Noiembrie 2013
art. 188, alin.1, lit. e) din OUG 34/2006 acorda dreptul autoritatii contractante de a solicita mostre.
ce ati putea face ar fi eventual sa contestati solicitarea numarului/categoriilor de mostre solicitate folosindu-va de cel putin 2 argumente: - incalcarea principiului utilizarii fondurilor (costurile cu mostrele se reflecta pana la urma in oferta) si eventual principiul proportionalitatii...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezbatere pe marginea ord 34-privind licitatiile publice lerua lerua Pe parcursul derularii licitatiilor publice se constata tot mai des urmatoarele proceduri ale comisiilor de licitatie sau ale autoritatilor publice lasand ... (vezi toată discuția)
Achizitii publice - intrebare bigi bigi Buna ziua Va rog sa ma lamuriti intr-o problema care tine de sfera achizitiilor publice. La o licitatie unde se solicita prezentare de mostre pt. toate ... (vezi toată discuția)
Lider de asociere persoana juridica straina corbalan76 corbalan76 Este posibil ca o persoana juridica straina (din Germania) sa fie lider de asociatie cu o persoana juridica romana? (vezi toată discuția)