avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 616 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ore suplimentare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ore suplimentare

Lucrez in cadrul unei firme private ,unde se practica urmatorea metoda:spre exemplu lucrez 12 ore pe zi dar sunt pontat 8 ore pentru cele 4 ore ramase primesc o diurna,acest lucru face ca firma sa poata depasi norma de 40 de ore pe saptamana fara sa plateasca ore suplimentare,este legal acest lucru?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:04, 7 Noiembrie 2013
Nu este legal acel lucru. Sesizati ITM-ul in legatura cu nerespectarea de catre angajator a dispozitiilor legale privind munca suplimentara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ore suplimentare Iuliana1306 Iuliana1306 Buna ziua! Exemplu: luna are 20 zile lucratoare - 160 ore. Eu lucrez de luni pana vineri 160 ore si in weekend 64 ore. Am ore suplimentare? Multumesc! (vezi toată discuția)
Codul muncii marcelm marcelm ce articol din codul muncii se incalca daca?.. eu lucrez 12 cu 24 /12 cu 48 si sunt pontat 8 ore de luni pana vineri 40 de ore( lucrez inclusiv sambata si ... (vezi toată discuția)
Zile legale de munca Florioss Florioss As vrea sa intreb,,,,lucrez la o firma,sunt sudor,ne obliga sa lucram trei zile pe sapt, cate 12 ore,restul sunt de 8,iar sambata ne cheama iarasi,fortat,,e ... (vezi toată discuția)