avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 567 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ipoteca imposibil de radiat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ipoteca imposibil de radiat

Buna ziua in anu 1995 sotu meu a ipotecat apartamentu a achitat toata suma dar nu a radiat ipoteca . Am cautat persoana la care sotu meu a lasat amanet apartamentu dar acea persoana a decedat. Noi vrem sa vindem apartamentu dar trebuie sa radiem acea ipoteca care este platita integral. Ce putem face atat timp cat acea persoana a decedat? Mie imi trebuie la notar o declaratie de la acea persoana ca am achitat integral acea suma dar persoana a decedat.multumesc
Ultima modificare: Joi, 7 Noiembrie 2013
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: Cris1971 , utilizator 21:52, 20 Aprilie 2015
Luați legătura cu moștenitorii defunctuluișți încercați să rezolvați cu aceștia problema.
DA MS
Buna seara tin sa va precizez ca mostenitori sunt decedati .Am fost la Camera notarilor publiici acolo mi sa spus ca exista un act pa numele sotului si pa numele decedatei dar exista intr-o arhiva actu nu al mai au ca dupa 5 ani toate actele se arunca asta a fost explicatia lor.Noi nu avem cadastru si intabulare la apartament
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Unde este înscrisă ipoteca respectivă din moment ce apartamentul ipotecat nu are CF, nu este întabulat?
Față de creditor, datoria a fost plătită , probabil să aveți document.justificativ.și până la urmă, dacă va fi necesar-o acțiune în instanță de constatare ,
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Actiune civilă de constatare a stingerii ipotecii prin prescriptie, in conditiile art.1800 alin.1 pct.4 Cod civil si art.1 si 3 din teza nr. 167/1958.

Alte discuții în legătură

Ipoteca fara dovada de achitare... 123321 123321 Buna tuturor! In 1993 , tatal meu avand o mica firma, a facut la BCR un contract de imprumut pe termen scurt(1 an) pentru suma de 4 milioane de lei (vechi) ... (vezi toată discuția)
Cit timp trebuie pastrate documentele notariale dupa moartea notarului respectiv? gheo71 gheo71 Si mai ales cine sau ce institutie trebuie sa le pastreze ? ori se arunca/distrug Cu alte cuvinte in cazul in care un notar din Romania care a decedat si ... (vezi toată discuția)
Probleme contract de imprumut 123321 123321 Buna ziua! AM sa trec direct la subiect si va rog sa ma ajutati cu sfaturi. MUltumesc! Incercand sa fac intabularea unui apartament la care sunt mostenitor ... (vezi toată discuția)