avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1014 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Stat de plata
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Stat de plata

am o nelamurire.La inceput de luna dupa aprobarea statului de plata de catre ISJ ,noi unitatea scolara ducem la primarie copie de pe situatia recapitulativa anexata la referat .Primaria ne solicita si copie de pe statul de plata,de ce ?Este obligatoriu,statele de plata nu sunt confidentiale?Am intrebat si la alte scoli si nu duc statul de plata.Suntem obligatii,conform carui act normativ in vigoare?
Cel mai recent răspuns: elena138 , utilizator 13:26, 10 Noiembrie 2013
Nu stiu sa exista un act normaiv care sa va oblige sa duceti la Primarie copia statului de plata .

Intr-adevar, salariul este confidenţial, angajatorul având obligaţia de a lua măsurile necesare pentru asigurarea confidenţialităţii.
Insa, in scopul promovării intereselor şi apărării drepturilor salariaţilor, confidenţialitatea salariilor nu poate fi opusă sindicatelor sau, după caz, reprezentanţilor salariaţilor, în strictă legătură cu interesele acestora şi în relaţia lor directă cu angajatorul.

Confidenţialitatea salariului nu poate fi opusă nici instanţelor judecătoreşti şi nici organelor de control financiar.
Primaria nu plateste salarii, ci asigura sumele necesare pentru finantarea de baza, altele decat salariile.
Nu vreti, nu la duceti, e nejustificata cererea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Semnatura pe fluturas pentru salarii lidiao lidiao Daca dau statul de plata la semnat mai trebe sa dau si fluturasi? (vezi toată discuția)
Confidentialitatea salariului dudas.tivadar dudas.tivadar Veniturile, salariile si profiturile in firma sunt confidentiale intro societate mica pe actiuni intre actionari sau numai intre angajati si ... (vezi toată discuția)
Angajatorul este obligat sa elibereze pentru sindicat lista cu salariile angajatilor? A.Attila87 A.Attila87 Buna ziua, Sunt angajat la o societate comerciala cu capital majoritar de stat (Gospodaria Comunala din Sf. Gheorghe jud. Covasna). Sunt membru de sindicat, ... (vezi toată discuția)