Buna ziua; am fost in concediu crestere copil de la 01.11.2006-25.07.2008; de pe data de 01.01.2008 firma la acre am fost angajata si-a suspendat activitatea pana la jum lui iulie 2008; de pe data de 01.09.2008 lucrez la o alta firma; contrbutiile la stat nuau fost paltite(dar probabil se vor plati); si se intentioneaza sa ne bage in somaj tehnic; asa dori sa stiu daca dupa aceste 3 luni de somaj tehnic se poate intra in somaj ???????????
Conform art. 2 alin (4) din OUG 28/2009 Pentru perioada prevazuta la alin. (1) salariatii isi pastreaza calitatea de asigurat In concluizie veti beneficia de somaj daca aveti stagiu de cotizare.
multumesc; acel procentaj de 75% se aplica la salariul brut din cartea de munca sau la salariul minim brut pe tara? si de catre este suportat acest procentaj?
Conform OUG 28/2009 este vorba de 75% din salariul de baza coresounzator locului de munca (adica salariul din CIM).
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Somaj tehnic
cati_32
as dori sa stiu daca dupa cele 3 luni legale de somaj tehnic este normal ca angajatorul sa aduca activitatea la normal pentru o luna si apoi sa bage din nou in ... (vezi toată discuția)
Ajutorul de somaj
euramonel
Buna ziua,
As dori o lamurire legata de urmatorul caz:
Sotul meu a fost diponibilizat pe motiv de resturcturare post . In ultimul an a mai avut 3 luni de ... (vezi toată discuția)