avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 931 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Datorii catre banci, termen prescriptie si rolul ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Datorii catre banci, termen prescriptie si rolul asiguratorului

1. credit luat de la cec in ian 2007
2. garantii: adeverinta de salariu si polita in original a asiguratorului
3. plati efectuate pana in mai 2011 ( cu intreruperi )
4. contractul nu contine clauze privind posibilitatea cesiunii
5. notificare plata din partea unei firme de recuperare, in numele asiguratorului facuta la inceputul anului 2013
6. rugamintea de a semna un angajament de plata in 4 rate pentru o suma mai mare decat creditul initial-nu am semnat
7. nu exista giranti si nu mai sunt salariat di 2010
intrebari:
- sa inteleg ca cec-ul a executat asiguratorul ?
- firma de recuperare poate sa ma oblige in numele asiguratorului cu care eu nu am semnat decat o polita ( eu am platit si nu era specificata nicio obligatie din partea mea decat ca o cesionez in favoarea cecului - polita a fost achitata integral si anticipat pe toata perioada ) ?
- am gresit cu ceva fata de asigurator prin faptul ca mi-am pierdut salariul si implicit gajul si el incearca sa ma execute ?
- cand i-am platit zeci de mii de lei pe polita el nu si-a asumat riscuri ?
- incepand cu ce data demareaza termenul legal de prescriptie ?

Cel mai recent răspuns: stef56 , utilizator 12:05, 11 Noiembrie 2013
va multumesc
Chiar nu e necesar sa ma credeti. Cu toate ca nu stiu ce avocat v-ar putea spune ceva diferit legat de termenul de prescritie, tinand cont ca nu e un subiect greu de inteles sau interpretabil. Legat de polita de asigurare, ce conditie indepliniti sa fiti despagubit: sunteti invalid sau bolnav in incapacitate de munca? Deoarece din spusele chiar ale dvs, doar aceste lucruri vi le despaguneste asigurarea (si decesul, dar sunt sigura ca nu e cazul).
Sunteti handicapat in urma unui accident? Oricum, ati avut o asigurare extraordinar de mare daca ati platit prime de zeci de mii de lei.
Nu prea am înțeles din răspunsuri ce legătură are prescripția cu cesionarea creanței. Cesionarea anulează prescripția ? Mi s-ar părea ciudat, înseamnă că s-ar desființa instituția prescripției.
Unde ati citit asa ceva? Singura legatura este faptul ca la momentul cesiunii scadenta anticipata este declarata .

Alte discuții în legătură

Imprumut bancar - imposibilitate plata sumer2013 sumer2013 Dupa ce miam pierdut locul de munca in ianuarie 2009 am incetat sa mai platesc si ratele pe care le aveam la un credit bancar. In acel an am primit de la banca ... (vezi toată discuția)
Credit cesionat de banca unei societati recuperare debite oana_81 oana_81 Am vazut cateva subiecte despre firmele recuperatoare. si eu sunt in aceeasi situatie. am un credit ipotecar la o banca, acestia m-au vandut catre support ... (vezi toată discuția)
Recuperari de creante, datorii, probleme cu bancile cristinapit cristinapit Va rog frumos sa-mi explicati daca prescriptia este intrerupta de somatie fara a fi urmata de executare silita. Mai explicit daca pentru un credit restant, pe ... (vezi toată discuția)