1. credit luat de la cec in ian 2007
2. garantii: adeverinta de salariu si polita in original a asiguratorului
3. plati efectuate pana in mai 2011 ( cu intreruperi )
4. contractul nu contine clauze privind posibilitatea cesiunii
5. notificare plata din partea unei firme de recuperare, in numele asiguratorului facuta la inceputul anului 2013
6. rugamintea de a semna un angajament de plata in 4 rate pentru o suma mai mare decat creditul initial-nu am semnat
7. nu exista giranti si nu mai sunt salariat di 2010
intrebari:
- sa inteleg ca cec-ul a executat asiguratorul ?
- firma de recuperare poate sa ma oblige in numele asiguratorului cu care eu nu am semnat decat o polita ( eu am platit si nu era specificata nicio obligatie din partea mea decat ca o cesionez in favoarea cecului - polita a fost achitata integral si anticipat pe toata perioada ) ?
- am gresit cu ceva fata de asigurator prin faptul ca mi-am pierdut salariul si implicit gajul si el incearca sa ma execute ?
- cand i-am platit zeci de mii de lei pe polita el nu si-a asumat riscuri ?
- incepand cu ce data demareaza termenul legal de prescriptie ?
Chiar nu e necesar sa ma credeti. Cu toate ca nu stiu ce avocat v-ar putea spune ceva diferit legat de termenul de prescritie, tinand cont ca nu e un subiect greu de inteles sau interpretabil. Legat de polita de asigurare, ce conditie indepliniti sa fiti despagubit: sunteti invalid sau bolnav in incapacitate de munca? Deoarece din spusele chiar ale dvs, doar aceste lucruri vi le despaguneste asigurarea (si decesul, dar sunt sigura ca nu e cazul).
Nu prea am înțeles din răspunsuri ce legătură are prescripția cu cesionarea creanței. Cesionarea anulează prescripția ? Mi s-ar părea ciudat, înseamnă că s-ar desființa instituția prescripției.