avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 576 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Partaj bun comun
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Partaj bun comun

Buna ziua,ma numesc Petrica N. si in contractul de vanzare cumparare al unui autoturism adus din Austria suntem cumparatori cu drepturi egale cu fiul meu.Prin partaj vreau sa raman cu auto si lui sa-i dau banii.Cat dureaza procedura ambii fiind de comun acord,si cam cat ar costa?
Cel mai recent răspuns: vorsiht , utilizator 12:29, 9 Noiembrie 2013
Daca ambele parti sunt de acord cu partajul puiteti merge la notariat si incheiati un act de partaj voluntar . Taxele sunt 3% din valoarea auto plus onorariul notarului . Daca mergeti la instanta veti plati la fel o taxa de 3 % si la primul termen de judecata depuneti o tranzactie pe bunuri . Veti achita si onorariul de avocat . Procesul dureaza mai mult decat actul notarial .
multumim pentru raspuns,sarut mana!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj amiabil dupa divort iris65 iris65 Buna ziua, as dori un sfat in ceea ce priveste partajul amiabil al unui apartament dupa divortul definitiv. Am inteles ca se poate opta fie la o tranzactie ... (vezi toată discuția)
Vanzare auto ContSters42601 ContSters42601 Buna ziua ,fiul cumpara o m masina si face acte de vinzare cumparare cu propietarul dar nu o mai imatriculeaza pe numele sau .In baza acelui simplu act de ... (vezi toată discuția)
Proprietate autovehicul alinmd alinmd Buna ziua, Am achizitionat un autoturism rulat de ceva timp (mai 2009). Pe contractul de vanzare-cumparare sunt trecut atat eu cat si sotia, insa pe toate ... (vezi toată discuția)