avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 470 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie crestere copil pana la varsta de doi ani
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie crestere copil pana la varsta de doi ani

As vrea sa stiu ce indemnizatie primeste tatal care sta acasa cu bebe in acea luna impusa de stat.Primeste 85% sau maxim 1200 lei?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:19, 8 Noiembrie 2013
In cazul unui CCC cu o durata de 2 ani, indemnizaţia lunară se stabileşte în cuantum de 85% din media veniturilor nete realizate în ultimele 12 luni şi nu poate fi mai mică de 1,2 ISR şi nici mai mare de 2,4 ISR.

ISR = indicatorul social de referinţă, care are o valoare de 500 lei, in prezent.

Astfel , indemnizatia pentru CCC cu o durata de 2 ani este cuprinsa intre 600 lei si 1200 lei.
Daca din calcule reiese o valoare mai mare de 1200 lei (2,4 ISR) , atunci valoarea indemnzizatiei este de 1200 lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se calculeaza indemnizatia de crestere copil? danuza_dodo danuza_dodo Buna ziua. Va rog sa ma ajutati, cum se calculeaza indemnizatia de crestere copil daca as vrea sa stau acasa 2 ani? Am inteles ca se calculeaza 85% din media ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de crestere a copilului calcul yenei2003 yenei2003 sunt angajata din 15 februarie 2012 initial cu jumatate de norma si salariu brut 600 lei/net 450 lei. incepand din 15 august 2012 mi s-a schimbat incadrarea la ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia de crestere copii veghbogi veghbogi As vrea sa intreb ca nu mai exista indemnizatia ce a fost mai inainte, cel de 800 de lei? Acuma toata lumea primeste indemnizatia dupa venitul net? Nu poate sa ... (vezi toată discuția)