Buna seara, va rog sa -mi dati un raspuns la problema mea care arata in felul urmator :In urma cu un an o persoana a intrat intr-un magazin urmata in acelasi timp de o alta pers.Asa reiese din inregistrare. A doua persoana cu gluga pe cap fura o sticla de whisky , vanzatoarea il vede ,ii spune sa o duca la loc insa acesta ocoleste raftul si vrea sa iasa, vanzatoarea ii iese in cale ,trage de sticla , se dezechilibreaza, cad amandoi sticla se sparge.,iar hotul fuge din magazin.Deoarece avea gluga nu i se vede fata. Prima persoana s-a uitat si nu a intervenit nu a fugit si a ramas de vorba cu vanzatoarea.ajutand-o sa se ridice Dupa un an politia incepe sa faca cercetari prin cartier,neavand identitatea celui cu gluga l, -au identificat pe primul si sugereaza dansii ca acesta ar fi complice cu hotul.Il acuza de complicitate dar in acelasi timp spun dansii ca daca il cunoaste pe acela v-a ramane doar martor iar daca nu-l spune il fac complice.Politistii ii spun ca poate fi bagat la talharie impreuna cu hotul si. daca spune identitatea hotului nu v-a fi acuzat iar daca nu spune il acuza cum vine asta Cum poate dovedi ca nu erau impreuna ca ei spun ,ca, chiar daca el nu vorbeste ei dau solutia care o vor ei la procuror si cum pleca de la sectie asa ramane si ca primeste mandat de arestare.Cred ca am explicat cazul cat am putut de bine si sper sa ma ajutati.Va multumesc
Este hazardat a emite raspuns in lipsa documentelor din dosar
Atarna greu declaratia vanzatoarei
Numai din analiza responsabila a inregistrarii ,eventual se pot clarifica aspectele referitoare la prezumtiva cunoasterea dintre cei 2 ,atitudinea acestora in succesiunea de evenimente
Nu el trebuie sa dovedeasca ca este nevinovat ci trebuie dovedit ca este vinovat.
Astfel de cazuri impun o aparare concreta pe caz.
Daca politia a ajuns la aceasta concluzie este posibil sa aiba ceva la baza dar baza nu se stie care este...
Daca este pus sub invinuire politia are ceva probe.
In general se mizeaza pe faptul ca oamenii nu isi angajeaza avocat iar atunci cand isi angajeaza deja sunt condamnati si avocatul nu mai are ce sa faca.
Daca exista probleme concrete trebuie sa se apere.
Daca nu exista probleme nu trebuie sa faca nimic.
Multumesc pentru raspuns.!Nu a dat nicio declaratie la politie deoarece abia acum dupa un an s-a reluat dosarul, fiind cu autor necunoscut incearca sa-l constranga sa recunoasca ca erau impreuna .Daca erau impreuna cred ca si-ar fi acoperit fata si el si ar fi fugit.Daca ar fi intervenit sa-l opreasca si acela l-ar fi injunghiat atunci politia cum rezolva cazul daca nu stiu cine era persoana respectiva .Trebuie sa fim atenti cu cine intram in magazin ca sa nu fim acuzati ?Nu stiu insa ei vor sa rezolve cazul prin intelegere, adica daca il cunosti si il spui esti doar martor s inu patesti nimic, daca nu spui cine e esti complice.Pai daca sunt amandoi vinovati ce fac ei favorizeaza infractorii?