avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1089 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Acuzatie de complicitate la furt din magazin
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Acuzatie de complicitate la furt din magazin

Buna seara, va rog sa -mi dati un raspuns la problema mea care arata in felul urmator :In urma cu un an o persoana a intrat intr-un magazin urmata in acelasi timp de o alta pers.Asa reiese din inregistrare. A doua persoana cu gluga pe cap fura o sticla de whisky , vanzatoarea il vede ,ii spune sa o duca la loc insa acesta ocoleste raftul si vrea sa iasa, vanzatoarea ii iese in cale ,trage de sticla , se dezechilibreaza, cad amandoi sticla se sparge.,iar hotul fuge din magazin.Deoarece avea gluga nu i se vede fata. Prima persoana s-a uitat si nu a intervenit nu a fugit si a ramas de vorba cu vanzatoarea.ajutand-o sa se ridice Dupa un an politia incepe sa faca cercetari prin cartier,neavand identitatea celui cu gluga l, -au identificat pe primul si sugereaza dansii ca acesta ar fi complice cu hotul.Il acuza de complicitate dar in acelasi timp spun dansii ca daca il cunoaste pe acela v-a ramane doar martor iar daca nu-l spune il fac complice.Politistii ii spun ca poate fi bagat la talharie impreuna cu hotul si. daca spune identitatea hotului nu v-a fi acuzat iar daca nu spune il acuza cum vine asta Cum poate dovedi ca nu erau impreuna ca ei spun ,ca, chiar daca el nu vorbeste ei dau solutia care o vor ei la procuror si cum pleca de la sectie asa ramane si ca primeste mandat de arestare.Cred ca am explicat cazul cat am putut de bine si sper sa ma ajutati.Va multumesc
Ultima modificare: Joi, 7 Noiembrie 2013
cmary, utilizator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 08:32, 13 Noiembrie 2013
In astfel de cazuri se impune angajarea de avocat deoarece trebuie ca acesta sa informeze persoana dupa ce se intereseaza in concret de situatie.
Daca trage de el e greu de spus ce va iesi.
Politia se bazeaza pe ceva dar ii lipseste ceva probabil.

Situatia este incurcata deoarece il poate considera complice daca se cunosc.
In mod normal politia ar cam fi trebuit sa dovedeasca daca se cunosc.
Mie nu imi pare greu de dovedit insa probabil ca lipseste ceva...
Cert este faptul ca fara avocat angajat il poate deranja mult timp pe suspectul nedovedit...
Avocatul poate transa problema dupa ce se lamureste despre ce este vorba.
Poate cere si studierea dosarului daca asa va considera ca sa se lamureasca.
Sunt insa aspecte de tactica a apararii si depinde de la avocat la avocat cum va proceda dupa ce intelege despre ce este vorba.
Si martorul hartuit are dreptul la avocat.

@cmary
Urmati sfatul d-lui avocat lascoschi si angajati-va un aparator/avocat ! Si mai ales nu semnati/declarati nimic fara a fi asistata de aavocatul ales de d-voastra! Acesta este un drept al fiecarui cetatean si nu tine de ,,bunavointa" militistului/procurorului Nu va incredeti intr-un avocatul numit din oficiu !. Mai ramane aspectul material : de la cine veti recupera onorariul avocatului ?
Cu recuperarea onorariului achitat avocatului este o mare problema.
Nu am auzit pe nimeni sa il fi recuperat desi se poate asa ceva.
Este insa mult prea complicat si poate mai costisitor decat ceea ce ar fi de recuperat.
In plus, se pot cheltui alti bani in plus si sa nu se recupereze nimic.

In general oamenii isi angajeaza avocat ca sa scape de problemele penale si nu pentru a-si recupera apoi banii in cazul proceselor penale.

Se poate considera ca nu este obligat sa isi angajeze avocat deoarece prezumtia de nevinovatie este garantata si constitutional si organele judiciare sunt de bune-credinta.
@av. lascoschi
Asa e maestre, prezumtia de nevinovatie e garantata in constitutie. Dar tot in constitutie, culmea, la articolul urmator (art.24), e garantat si dreptul la aparare pe parcursul intregului proces. Si cum urmarirea penala este o etapa a procesului penal.... Nici celeritatea in rezolvarea cazului nu poate fi invocata! Celeritate nu inseamna ca se pot incalca drepturile procesuale ale partilor litigante. Parerea mea !
Ultima modificare: Marți, 12 Noiembrie 2013
DlGoe, utilizator
Dreptul la aparare e garantat pri avocatul din oficiu.
Nimeni nu e obligat sa isi angajeze avocat si cel care isi angajajeaza plateste...

Cu avocat din oficiu nu cheltuie bani dar nici bine nu ii este.
Nici nu vorbeste cu clientul mai mult de 2-3 minute si se grabeste sa place imediat ce a venit...

Nu e ca in SUA unde avocatul din oficiu e platit foarte bine pentru Romania.

De aceea cine plateste avocatul isi asuma riscul sa nu isi recupereze banii dati...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna,doresc si eu sa stiu ce mi se poate intampla un om simplu un om simplu Am fost angajat la o firma de distributie pe postul de agent rezerva si dupa circa o saptamana agentul cu care am fost pe teren in ziua respectiva a iesit in ... (vezi toată discuția)
Cat este de legal si ce drepturi s-au incalcat? alexandrugroza alexandrugroza Buna seara tuturor. Va supun atentiei unele intamplari care s-au petrecut in urma cu cateva zile si as dori sa va citesc si parerile dvs. Intr-un dosar de ... (vezi toată discuția)
Intimidarea martorului alexandrugroza alexandrugroza Buna ziua. As dori sa aud parerea dlor avocati in legatura cu urmatoarea situatie. Intr-un dosar de urmarire penala, invinuitul propune proba cu martori(4 la ... (vezi toată discuția)