avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 598 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Inspectie fiscala PFA
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Inspectie fiscala PFA

Salut,

Am primit o instiintare pentru a ma prezenta cu documentele la un sediu ANAF pentru o inspectie fiscala. Sunt PFA, domeniu de activitate grafician.

Intrebarea mea: Trebuie sa duc si un extras de cont bancar pe contul de PFA ?
Cei de la fisc pot sa-mi verifice/solicite tranzactiile bancare de pe conturile personale?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Ilie Stanica , Consultant fiscal 23:06, 7 Noiembrie 2013
da, trebuie sa prezentati toate actele si documentele in care sunt reflectate platile si incasarile, precum si alte operatiuni ale PFA.
nu, nu va cere conturile personale, doar daca, cumva, intr-o confuzie sau neglijenta, ati utilizat acelasi cont si pentru PFA si pentru dumneavoastra personal!
Multumesc.

De asemenea, in contul bancar de PFA am si sume care practic nu sunt incasari pentru serviciile prestate ci sume retrase dintr-un cont paypal legat de contul de PFA.
Cu sumele acelea cum ramane ? Nu sunt sume mari si nu le-am declarat ca si venit cand am depus declaratiile.
le veti explica si dovedi inspectorilor ca sunt sume care nu au treaba cu veniturile impozabile

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contabilitate pfa Macaret Macaret Buna ziua. am infiintat recent un PFA, avand ca activitate realizarea software-ului la comanda. Sediu Social este in apartamentul proprietate personala. Am ... (vezi toată discuția)
Pfa norma venit - registrul jurnal de incasari si plati ipi ipi Buna ziua, In legatura cu completarea Registrului Jurnal de Incasari si Plati pentru un PFA cu Norma de Venit, ce document justificativ trebuie trecut pentru ... (vezi toată discuția)
Drept bancar - interdictie varsamant in valuta adema1980 adema1980 Buna ziua, Va rog sa-mi indicati temeiul legal prin care o banca imi poate refuza mie, societate comerciala, depunerea de valuta (euro) in propriul meu cont ... (vezi toată discuția)