avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 886 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ce pot face?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ce pot face?

sint persoana cu handicap si am pensie de urmas.am lupus eritematos sistemic si schizofrenie.in 2013,ianuarie am mers sa semnez niste procuri in favoarea nepotului meu,care fara stirea mea a vindut apartamentul familiar fara stirea mea.ei m-au atras la ei acasa,cu promisiunea sa recuperez datoria la intretinere.apartamentul familiar dupa decesul mamei in 2012,a ramas sorei mele si mie.scoasa din spital,am semnat procuri,si m-am trezit cu casa vinduta.acum locuiesc la sora mea care se comporta urit,chiar m-a batut,nu o data!nu cunosc pretul vinzarii ap.si banii nu mi-au parvenit mie,partea mea,fiind cheltuiti de familia sorei mele!ce pot face?nu sint de acord cu vinzarea,si din conturile lor,am platit o serie de datorii ale mele.notarul unde am semnat procurile,nu imi da pe buletin,copii!deci?

Cel mai recent răspuns: 17051968 , utilizator 05:39, 28 Noiembrie 2013
ce scria in respectivele procuri?
imputerniceam pe unul din nepotii mei,sa vinda casa!
Pai au facut ce i-ati mandatat sa faca, cum adica nu vroiati sa vindeti, dar ce vroiati ?
eram bulversata de moartea mamei,plina de datorii...fiind persoana cu handicap,schizoida,nu pot lasa lucrurile asa.atunci inclinam din cauza datoriilor sa vind,dar pretul mic 122660lei,obtinut pe casa si faptul ca acum locuiesc la sora mea care e o fire dura,ma nemultumeste.eu nu am incasat nimic,iar datoriile au fost platite de ei din banii de pe casa incasati de ei!ma mira atitudinea notarei,care nu mi-a aratat ce am semnat.acum sper ca prin autoritatea tutelara sa ma eliberez de ei!
Ati dezbatut mostenirea dupa mama si casa mostenita e cea care s-a vandut ?
cred ca mai bine decat sa cereti sa se anuleze acele acte pt viciu de consimtamant sau alte motive, mai bine cereti banii (tot in instanta)de la cel ce a vandut.

Alte discuții în legătură

Am facut, dar nu stiu continuarea! 17051968 17051968 in articolul ce pot face,mentionam ca am semnat niste procuri ptr vinzare ap.mostenire comuna eu,sora mea cu familia ei.intelesesem ca va fi scoasa casa la ... (vezi toată discuția)
Recuperare datorie aser aser Am dat imputernicire sorei mele sa vinda casa parinteasca , care era mostenire comuna .Mi-a dat prin notar o chitanta precum ca este datoare catre mine cu ... (vezi toată discuția)
Acceptare tacita a succesiunii ion.escu ion.escu Buna ziua. Va rog sa ma ajutati in lamurirea unui caz in care se pune problema valabilitatii acceptarii tacite a mostenirii. Sunt doi frati si o sora ... (vezi toată discuția)