avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 793 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Certificat de nastere copii nascuti in Spania
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Certificat de nastere copii nascuti in Spania

Buna ziua , citind pe forum am gasit un caz asemanator cu al meu .Sunt casatorita si despartita spun despartita nu divortata ,de 3 ani sunt in spania traiesc cu un alt barbat in concubinaj , in urma cu 10 luni au venit pe lume doi copii gemeni,acum vin cu intrebarea,cum putem scoate certificate de nastere romanesti?din cate am citit pe forum este destul de complicat si ma intreb oare de ce in spania sa gasit o modalitate de a ne inscrie copii in registru stari civile si in romania nu se poate deoarece mama nu este divortata , pai ce trebuie sa facem copii dupa legile romanesti..o sa imi spuneti ca trebuia sa divortez si apoi sa fac copii, dar poate eu nu vreau sa divortez sau poate nu am bani de divort sau in cazul meu nu vrea "sotul"sa divorteze,parerea mea e ca nici o lege din lume nu ne poate spune cand sa facem copii si in ce conditii(divortati sau nedivortati)acum partea mai grea e cum inscriem copii in registru stari civile din romania,sau mai bine daca tot sau nascut in spania ii facem direct cetateni spanioli pana so gasi si in romania"tara europeana"o lege care sa aceepte si acesti copii.

Cel mai recent răspuns: yram_tl , utilizator 06:45, 10 Noiembrie 2013
De facut puteti sa-i faceti fara nici o problema. Si de declarat puteti sa-i declarati fara nici o problema.
Singura problema pe care trebuie sa o rezolvati este numele tatalui trecut in certificatul de nastere.
Ultima modificare: Vineri, 8 Noiembrie 2013
mirebire, utilizator
dar poate eu nu vreau sa divortez sau poate nu am bani de divort sau in cazul meu nu vrea "sotul"sa divorteze,parerea mea e ca nici o lege din lume nu ne poate spune cand sa facem copii si in ce conditii(divortati sau nedivortati)


daca nu ati vrut sa va clarificati situatia civila inainte de a face copii cu altul, daca nu ati avut 39 de lei pt divort, daca nu a contat ca nu e dupa sotul dvs daca vroia sa divorteze sau nu ca ati fi divortat oricum daca vroiati, acum sunteti in situatia asta , pe care ar trebui sa v-o sumati, nu sa dati vina pe lege, lege care protejeaza familia si copiii.

acum partea mai grea e cum inscriem copii in registru stari civile din romania,


e, asta e o mare problema.. daca ati fi nascut in Romania , pe certificatul copiilor era sotul dvs, v-ar fi asteptat un proces de tagada de paternitate ( oricum mai scump decat un divort), apoi sau in acelasi proces, tatal ar fi recunoscut copiii si gata.
Numai ca dvs ati nascut in Spania, copiii au certificat spaniol ce nu poate transcris la noi din cauza ca pe el tatal e cel biologic.

urmariti si discutia asta, poate va lamuriti cu ce trebuie facut.
www.avocatnet.ro/content/for...
Ultima modificare: Vineri, 8 Noiembrie 2013
gi-jane2, moderator
Conform legislatiei romane copilul din casatorie are ca tata pe sotul mamei nicidecum pe iubitul mamei. Asa e la noi. De...ce sa-i faci, legile noastre sunt mai familiste asa... Nu trebuie sa disperati au mai fost destule cazuri, nu sunteti prima, deci solicitati rectificarea actelor de nastere ale copiilor in Spania, dupa care solicitati transcrierea in Romania, apoi sotul face tagada si iubitul recunoasterea. Principalul este sa fie copii sanatosi, cu timpul le rezolvati dvs. Acuma nu va suparati dar chestia cu,, sotul nu vrea sa divorteze ,, de dvs. in conditiile in care sunteti despartiti in fapt si aveti deja copii cu altul, nu cred ca e o scuza plauzibila. In definitiv decizia va apartine cand si cum sa faceti copii, in schimb legislatia romana trebuie aplicata intocmai.
Art 74 din HG 64/2011 , alin. (5):
,, In situatia in care se stabileste ca in certificatul sau extrasul eliberat de autoritatile straine au fost inscrise date care sunt in neconcordanta cu cele inscrise in registrele de stare civila romane si R.N.E.P., transcrierea se va face dupa indreptarea erorilor de catre autoritatile straine emitente.,, Este cat se poate de relevant.
discutia recomandata am urmarito problema e ca nu prea inteleg de ce trebuie sa trec in certificatul spaniol numele sotului cand copii sunt recunoscuti si poarta numele iubitului,asta nu e fals in acte ,copii au un tata iubitul meu .....ce tagada paternitatii ce judecata e o absurditate sa trec copii pe alt nume cand ei au deja un nume ....si i privinta divortului aveti dreptate ce am scris sunt exemple ...trebuia sa merg in tara sa divortez doar ca nu am putut pe motiv ca lucram, apoi cu o sarcina gemelara cu risc nu puteam calatori ,au aparut copii si tot asa ..in fine cu divortul vad eu cum rezolv acum ce ma doare sunt copii si nimic alceva
Nici eu nu cred ca e necesara o rectificare, ce sa rectifice daca nu e o greseala ?
transcrierea se va face dupa indreptarea erorilor de catre autoritatile straine emitente.



Problema e ca nu e eroare in acte. Ca eroare e perceputa la noi pt ca legea e alta, insa nu neg ca procedura ar putea fi asta.
Intai va trebui sa divortati, nu cred ca veti rezolva problema copiilor inainte.
Scrieti povestea dvs si trimiteti o petitie ( puteti si online) si la autoritatile noastre ( la starea civila) si la fel la cele spaniole. E drumul cel mai scurt pt a va lamuri.
Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Noiembrie 2013
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Certificat de nastere ptr copii nascuti in strainatate jesica111011 jesica111011 locuiesc in spania si am nascut aici o fetita care a fost recunoscuta de tata-l ei(poarta numele tata-lui care este roman) eu sunt casatorita cu alcineva in ... (vezi toată discuția)
Certificat de nastere romanesc pentru copil nascut in spania - alt tata decat sotul mamei iuli_mete iuli_mete buna ziua Ma numesc carmen si am o fetita de 4 luni nascuta in Spania Problema e alta, eu sunt casatorita in romania iar aici in spania copilul e ... (vezi toată discuția)
Copil din afara casniciei nascut in strainatate adelangelo adelangelo Locuiesc in spania si de 9 ani nu mai traiesc alaturi de sotul meu.in acesti ani am nascut un copil dar cu alt barbat,el fiid tot roman.in timp ce eram gravida ... (vezi toată discuția)