avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 713 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Ajutor inmormantare in urma decesului unei persoane ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Ajutor inmormantare in urma decesului unei persoane neasigurate

Buna ziua,

Vreau sa va expun urmatoarea situatie:

Fratele meu, a decedat la data de 24 octombrie 2013.
A avut varsta de 31 de ani (Sectorul 1) si nu avea venituri (a fost dependent de droguri si in ultimul an reusise sa scape si a avut diverse internari in spital).

Tata este pensionar Sectorul I)(a activat in cadrul armatei) si are orpire pe pensie iar
Mama (Sectorul 1) a fost somer pana la 15 septembrie 2013, data la care a depus actele pentru pensionare anticipata (intre timp i s-a comunicat faptul ca a fost emisa decizia si a fost trimisa prin posta).

Tata a fost la casa de pensii cu chitantele si certificatul si i s-a spus ca nu beneficiaza de ajutor deoarece fratele trebuia sa aiba pana in 18 ani.

Noi am cheltuit enorm, bani imprimutati de mine de la prieteni, si suntem datori pe termen lung.......

Cum putem facem pentru a beneficia de ajutorul de inmormantare?
Avem pana la urma acest drept?
Exista macar un alt tip de ajutor social?
Care sunt pasii de urmat?

Va multumesc frumos.

Ultima modificare: Vineri, 8 Noiembrie 2013
Nina10, utilizator
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:36, 8 Noiembrie 2013
1. Au dreptate cei de la Casa de Pensii, asa spune legea.

2. Incercati la Primaria de sector daca va poate ajuta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce actiune pot face ioananecula ioananecula Mama mea a avut un frate care a decedat,are doi copii dintr-o casnicie si alti doi copii dintr-o relatie extraconjugala dar pe care i-a recunoscut ca fiind ai ... (vezi toată discuția)
Ajutor de deces dupa 9ani SLDTimisoara SLDTimisoara Buna ziua,am doua intrebari la dvs.daca doriti sa-mi raspundeti va rog?: 1.Sora mea a decedat in anul 2005.Nu a fost angajata,nu am primit nici un ajutor de ... (vezi toată discuția)
Am o întrebare vă rog și nu știu cui să mă adresez. Liviu1974 Liviu1974 Fratele meu a decedat și ere în șomaj şi are un act de întreținere pe casa părintească lui mama,tata fiind decedat mama are o pensie de urmat. Are ceva ... (vezi toată discuția)