Intr-o dimineata duceam baiatu la gradinita,urma sa intru pe o straduta laturalnica unde trebuia sa fac stanga de pe banda mea de mers,dar cand m-am incadrat unul cu o masina iesea din parcare cu viteza (acolo este o parcare)si ne-am ciocnit el normal trebuia sa acorde prioritate iesind de pe o strada laturalnica. Asaaaa, a venit sotu,ca sa nu stam sa sunam la politie pentru acest accident unde pana la urma la mine a fost strambata capota,faru spart,aripa stramba pe partea dr respectiv la el la fel pe sg.I-am dat asigurarea [EDITAT] am fost am declarat ca suntg vinovata ca nu m-am incadrat corect (cchipurile) si sa ii dea [EDITAT] bani sa isi faca masina.Dupa cateva 3 zile astia de la asigurari au fost la fata locului au facut foto si mi-au respins dosarul zicand ca nu sunt vinovata . Tipu cica vrea sa ma dea in judecat.Acum intr-o zi m-a sunat si mi-a spus daca tot cei de la [EDITAT] au respin dosarul, sa ma duc la notar si dau declaratie ca sunt vinovata tot eu ... CE E DE FACUT!???
nimic ... asteptati sa va dea in judecata, iar dvs veti chema in garantie firma de asigurari ... atata timp cat ati avut RCA valabil, nu aveti dc sa va faceti griji ...
Care a fost situatia reala?
1) celalalt autoturism iesea dintr-o parcare? Daca da, trebuia sa va acorde prioritate de trecere. Nu sunteti vinovata de producerea accidentului.
2) celalalt autoturism venea de pe strada laturalnica care nu era dirijata prin indicatoare si marcaje rutiere pe care doreati sa intrati dvs.? Si in acest caz trebuia sa va acorde prioritate de trecere (se aplica regula prioritatii de dreapta). Nu sunteti vinovata de producerea accidentului.
3) cazul de la punctul 2, dar intersectia era dirijata prin semafor sau/si indicatoare rutiere. In acest caz vinovat de producerea accidentului este conducatorul auto care nu a respectat semnificatiei semnalizarii rutiere.
Se pare ca dvs. va incadrati intr-una dintre primele doua situatii. In acest caz societatea de asigurare are dreptate.
Celalalt conducator auto va santajeaza cautand sa obtina reparatia autoturismului sau pe asigurarea dvs. cu toate ca este vinovat de producerea accidentului si ar trebui sa suporte reparatia autoturismului sau (daca nu are asigurare CASCO).
NU CEDATI SANTAJULUI!
Accident auto
prunastefan
buna ziua , am fist implicat intru-un accident auto care nu a fost provocat din vina mea ( celalalt autoturism nu mi-a acordat prioritate de trecere intr-o ... (vezi toată discuția)