avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 847 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Somaj tehnic
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Somaj tehnic

Imi spuneti va rog care sunt pasii legali ce trebuie facuti daca firma vrea sa trimita in somaj tehnic o parte din angajati?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:49, 31 Martie 2009
1. Conducerea (AGA sau Administratorul) emite o hotarare sau o decizie prin care se spune ca datorita urmatoarelor motive ..... se suspenda activitatea unitatii (a sectoarelor...) pe o perioada de ..., de la ... pana la... conform art.52(1) lit.d). Pe aceasta perioada se aplica prevederi;le art.53 din Codul muncii.
2. Se intocmesc deciziile de suspendare a CIM si se inregistreaza la ITM.
3. Dupa ce a trecut suspendarea se fac decizii de reluare a activitatii, in baza aceluiasi CIM si se inregistreza si acestea la ITM.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj tehnic geta@geta geta@geta as avea o intrebare:daca firma nu este suspendata temporar poate da in somaj tehnic o parte din angajati?si ce documente se intocmesc in afara de actele ... (vezi toată discuția)
Acte necesare pentru somaj tehnic Ionitza Violeta Ionitza Violeta Buna ziua. V-as ruga sa -mi spuneti ce acte trebuiesc intocmite de catre angajator pentru somaj tehnic. Multumesc (vezi toată discuția)
Somaj tehnic OTIMAN DANIELA OTIMAN DANIELA suntem o firma de constructii din timisoara si am vrea ca toti angajatii sa beneficieze de somaj tehnic pentru 3 luni , ( este o perioada grea , timp ... (vezi toată discuția)