avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 861 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... somaj tehnic
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

somaj tehnic

as avea o intrebare:daca firma nu este suspendata temporar poate da in somaj tehnic o parte din angajati?si ce documente se intocmesc in afara de actele aditionale de suspendare depuse la ITM?
Cel mai recent răspuns: LUST EXPERT , Consultant fiscal 21:29, 9 Februarie 2010
Da ,puteti da oamenii in somaj tehnic.
1. Administratorul) emite o hotarare sau o decizie prin care se spune ca datorita urmatoarelor motive ..... se suspenda activitatea unitatii (a sectoarelor...) pe o perioada de ..., de la ... pana la... conform art.52(1) lit.d). Pe aceasta perioada se aplica prevederi;le art.53 din Codul muncii.
2. Se intocmesc deciziile de suspendare a CIM si se inregistreaza la ITM.
3. La reluarea activitatii ,se fac decizii de reincepere a activitatii, in baza aceluiasi CIM si se inregistreza si acestea la ITM.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte necesare pentru somaj tehnic Ionitza Violeta Ionitza Violeta Buna ziua. V-as ruga sa -mi spuneti ce acte trebuiesc intocmite de catre angajator pentru somaj tehnic. Multumesc (vezi toată discuția)
Somaj tehnic ioanatm ioanatm Imi spuneti va rog care sunt pasii legali ce trebuie facuti daca firma vrea sa trimita in somaj tehnic o parte din angajati? Va multumesc! (vezi toată discuția)
Somaj tehnic OTIMAN DANIELA OTIMAN DANIELA suntem o firma de constructii din timisoara si am vrea ca toti angajatii sa beneficieze de somaj tehnic pentru 3 luni , ( este o perioada grea , timp ... (vezi toată discuția)