avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 781 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract vanzare cumparare teren extravilan
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract vanzare cumparare teren extravilan

Bună ziua,
Un contract de vânzare-cumărare încheiat între două persoane plus un martor este un contract legal? Pentru ca acest contract de vânzare-cumărare sa fie legal, nu trebuie mers la notariat?

Acest contract a fost încheiat între bunicii mei si un cumpărator, făra să se sfătuiască cu familia. Astfel că, eu nu sunt de acord cu acel contract, pot să le spun bunicilor să îl anuleze, să nu îl respecte, avănd în vedere că nu s-a mers la notariat?

Țin să precizez că titlul de proprietate a fost înmânat cumpărătorului.

Mulțumesc
O zi minunată!
Cel mai recent răspuns: ionuth13 , utilizator 11:10, 10 Noiembrie 2013
Un astfel de contract reprezinta un inscris sub semnatura privata si contine vointa partilor. Fiind bunul bunicilor nu aveau nevoie de consimtamantul familiei.
Cei care au cumparat astfel pot solicita incheierea actului in forma autentica si inscrierea lui in cartea funciara. Rezilierea chiar si a unui inscris sub semnatura privata se face in instanta printr-o actiune in constatare si trebuie motivata. Cumparatorul daca a platit pretul poate solicita instantei sa pronunte o hotarare care sa tina loc de act autentic de vanzare-cumparare.
Ce motiv trebuie să am ca să pot câștig în instanță? Sau, mai bine spus, am vreo șansă să câștig?

O altă problemă!
Pe pagina a doua a contrcatului scrie de mână: ''Subsemnatul X am primit de la Y un arvun de ..... Ron.''. Din câte am inteles eu de la bunici, aceștia mai au un teren care se află în posesia primariei pentru că nu au plătiti impozitul pe acesta. Astfel că, cel care a cumpărat terenul pe care bunicii aveau titlu de propietate (teren pe care s-a incheiat acel contract de vânzare-cumpărare) vrea să cumpere și celălalt teren aflat la primărie - de aceea a scris pe verso, ce am citat mai sus (prin care îi roagă sau vrea să se asigure că bătrânii îi vor vinde tot lui pământul aflat la primărie).

Să spunem că nu pot rezilia contractul în instanță, fie că nu am un motiv foarte solid, fie că nu se poate căștiga în această situație. Bunicii mei pot să îi dea arvunul înapoi și să nu îi mai vândă terenul afalt la primărie fără a se face acest lucru în instanță? Până la urmă, este scris de mână și nu scrie clar de ce a dat acel arvun...Sau nu știu, cum se poate proceda în această situație legat de ''arvun''?

Mulțumesc,
O zi minunată!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act de vanzare cumparare van_allen78 van_allen78 un contract de vanzare cumparare pe un teren intravilan cumparat in 1992 se poate autentifica acum? ideea e ca mama nu a mai mers la notar si nu a mai ... (vezi toată discuția)
Vanzare-cumparare teren incheiata cu act sub semnatura privata marian12222 marian12222 Va rog frumos sa ma sfatuiti in problema mea: Bunicul meu a cumparat un teren agricol in 1992 de la o persoana, si au incheiat un act de mana, cu 2 martori si ... (vezi toată discuția)
Valoare act scris de mana alexmar alexmar as dori sa stiu daca se considera ca autentic un act scris de mana, si semnat de martori, prin care un cetatean vinde unei alte persoane o parcela de teren. ... (vezi toată discuția)