avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Infiintare SRL, Refuz din partea administratiei ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Infiintare SRL, Refuz din partea administratiei pentru acord din cauza datoriilor la intretinere,

Buna ziua,

O intrebare:

Am o firma in curs de infiintare. Problema este ca Administratorul nu vrea sa imi puna stampila pentru acordul Asociatiei de Proprietari, desi am luat acordul vecinilor (serie B.I, NR + Semnatura)

Motivul invocat este ilegalitatea stampilei pentru acord (sediu social nu punct de lucru), pentru datorii la intretinere. Exista ceva juridic in sensul acesta sau doar face exces de zel?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: johnpescar , utilizator 11:05, 11 Noiembrie 2013
Nu administratorul pune stampila si semnatura, ci presedintele asociatiei, ca reprezentant legal al acesteia.
Exact , imi cer scz ptr eroare.

Deci?
costindaniel2011 a scris:
Motivul invocat este ilegalitatea stampilei pentru acord (sediu social nu punct de lucru), pentru datorii la intretinere.

Incercati sa explicati ce ati vrut sa spuneti cu ilegalitatea si cu datoriile ca sa intelegem.

Cum adica stampila este ilegala!?
Vreti sa va stabiliti sediul social in apartamentul dumneavoastra ori sa deschideti un punct de lucru in apartamentul dumneavoastra?
Aveti datorii catre asociatie?
Vreau sa fac Sediu Social, nu punct de lucru

Presedintele de bloc nu doreste sa imi puna stampila pe Acord invocand ca ar fi ilegal sa puna aceasta stampila atata timp cat eu am datorii catre intretinere.

Da am datorii. De fapt nu eu am datorii, situatia e putin diferita, in sensul ca de cateva luni, acolo sta o verisoara pe care nu am inregistrat-o cu contract de inchiriere.
Acum m-am lamurit. Vreti acordul asociatiei de proprietari pentru a va stabili sediul social al viitoarei firme in apartamentul care este proprietatea dumneavoastra.
Este dreptul dumneavoastra sa solicitati acest acord.
Este dreptul presedintelui si administratorului asociatiei sa va dea acordul sau nu.
Presedintele si administratorul asociatiei trebuie sa gestioneze corect problemele asociatiei. Plata facturilor catre furnizori, a salariilor, taxelor si impozitelor la stat poate fi facuta la zi daca se incaseaza cotele de contributie la cheltuielile asociatiei de la toti proprietarii.
Daca sunt proprietari cu restante sigur ca activitatea nu se dasfasoara normal, exista restante catre furnizori, penalizari...
Iar dumneavoastra, ca proprietar, aveti restante catre asociatie. Nu conteaza ca ati inchiriat pe bani ori gratuit, unei verisoare, prietene, familii sau apartamentul este gol. Dumneavoastra, proprietarul, sunteti dator si obligat fata de asociatie.
Platiti datoriile la zi si apoi solicitati acordul.

Alte discuții în legătură

Sediu social de firma, ..... Monica Bogdan Monica Bogdan Buna ziua, am o intrebare: Doresc sa imi deschis un srl cu sediul social in apartamentul meu proprietate particulara. Pentru aceasta am nevoie de stampila ... (vezi toată discuția)
Acord negativ asociatie proprietari pentru ong grunwald grunwald Buna seara, In urma cererii (in baza L 230/2007) prin care am solicitat acceptul stabilirii sediului social al ONG la adresa.... comiteul executiv al ... (vezi toată discuția)
Reclamatie presedinte si administrator asociatie de locatari portocala142002 portocala142002 Doresc sa depun o plangere impotriva presedintelui asociatiei si a administratorului deoarece omul nu face altceva decat sa santajeze lumea..despre ce e vorba ... (vezi toată discuția)