avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 716 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Sediu social de firma, .....
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Sediu social de firma, .....

Buna ziua, am o intrebare: Doresc sa imi deschis un srl cu sediul social in apartamentul meu proprietate particulara. Pentru aceasta am nevoie de stampila asociatiei de proprietari. Pe formularul de la registrul Comertului am toate semnaturile venicnilor de pe scara unde locuiesc, deci acceptul lor este, dar administratorul refuza sa puna stampila. Motiv: in 2005, a avut loc o sedinta a comitetului Asociatiei ( format din 8 menbri-cate doi de scara-avem 4 scari la bloc), in urma sedintei s-a intocmit un Proces-Verbal prin care se mentioneaza faptul ca nu se aproba vanzarea apartamentelor in special de la parter pentru activitati ca: alimentare, chioscuri/cabinete, etc, ci numai cu regim de locuinta. Pentru aceasta am convocat vecinii de scara la o sedinta pentru a obtine stampuila, dar degeaba, administratorul nu si nu in baza procesului verbal din 2005. Am facut o cerere catre asociatie in care am precizat ca imi trebuie stampila doar pentru sediu social de corespondenta, nu cu punct de lucru, sa demarez doar actele de firma ca apoi sa imi inchiriez un spatiu pentru desfasurarea activitatii si am fost la sedinta comitetului asociatiei, unde am prezentat cererea. Administratorul care nu are drept de vot in comitet, de asemenea a sustinut ca el nu stampileaza, deoarece a mai avut 4 solicitari inaintea mea la care nu a pus stampila. Din comitet au fost prezenti 6 din 8, unde voturile au fost 3 cu da cu conditia sa nu fac si punt de lucru, iar ceilalti 3 si plus administratorul au spus nu de teama ca cei dinaintea mea care nu au primit stampila sa nu o dea in judecata. Intrebare: CUM ATI REACTIONA DUMNEAVOASTRA LA ASA FAZA? CE SA FAC? Procesul verbal din 2005 e litera de lege? Mentionez ca nu au act aditional la statut care sa prevada acest lucru. Va multumesc, astept sfaturi.i
Cel mai recent răspuns: Mihail Cazacioc , Consilier juridic 16:53, 26 Iunie 2009
In Proces-Verbal se mentioneaza faptul ca nu se aproba vanzarea apartamentelor in special de la parter pentru activitati ca: alimentare, chioscuri/cabinete, etc, ci numai cu regim de locuinta.Specifcatii ca nu vindeti apartamentul , ci il inchiriati.Parerea mea este sa solicitati in scris Presedintelui asociatiei cererea prin care sa va aprobe infiintarea sediului social.
Am facut cerere in scris prin care arat ca doresc sa deschid sediul social cu precizarea : fara punc de lucru. Astazi astept rezolutia in scris,. Dar este corecta atitudinea administratorului? Procesul verbal din 2005 este litera de lege?
stampila nu are ce cauta la administrator. conform legii 230/2007, STAMPILA STA OBLIGATORIU LA PRESEDINTE SI, IN LIPSA MAI INDELUNGATA A ACESTUIA, LA VICEPRESEDINTE.
cred ca sinteti nevoit/a sa actionati in justitie asociatia si sa depuneti toate actele (in copie) si mai ales tabelul cu semnaturile vecinilor dvs.
Ultima modificare: Joi, 25 Iunie 2009
ContSters61266, utilizator
pdme a scris:

Am facut cerere in scris prin care arat ca doresc sa deschid sediul social cu precizarea : fara punc de lucru. Astazi astept rezolutia in scris,. Dar este corecta atitudinea administratorului? Procesul verbal din 2005 este litera de lege?

Dar presedinte nu aveti ?
Administratorul nu poate hotara sau raspunde la cererea dv ci numai presedintele asociatiei. Dv nu va trebuie stampila (care ce-i drept nu are ce cauta la administrator, ci la presedinte), ci va trebuie aprobarea presedintelui. Facati o adresa catre presedintele asociatiei, anexati copie dupa acordul obtinut de la vecini ( asta ca sa modifice hotararea din 2005, care nu poate fi vesnica , se mai schimba lumea ), specificati clar ca solicitati acordul pentru sediul social al firmei ( nu pentru punct de lucru). Dupa ce optineti aprobarea , va faceti documentele la Registrul comertului, la finante, etc si o sa vedeti daca activitatile pe care o sa le faceti necesita alte aprobari, deschidere de punct de lucru (acolo sau in alta parte), etc
Am o intrebare. Asociatia prin procesul vebal din 2005 a decis ca , citez:" nu aproba vanzarea apartamentelor de la parter....? Sunt apartamente la parter care sunt proprietatea asociatiei si ca atare se poate dispune de catre asociatie in sensul aratata in P-v?
Sau atunci in 2005 s-a decis ca Asociatia nu-si va da acordul pentru functionarea in apartamantele de la parter , vandute sau inchiriate de proprietarii de drept, a unor magazine cu profil alimentar, cabinete. etc? Ceea ce inseamna altceva.Oricum mie mi se pare ilegala o astfel de hotarare
Dar conducerea asociatiei dvs. nu constientizeaza faptul ca dandu-si acordul pentru functionarea unor srl-uri, cabinete individuale, etc., poate obtine niste venituri pentru asociatie si chiar avantaje.
De pilda la mine in bloc , la parterul uneia dintre scari functioneaza un cabinet stomatologic.
Asociatia s-a inteles cu medicul stomatolog si acesta a suportat jumatate din costul unei usi noi, moderne la intrarea in scara, care este si in avantajul lui pentru perceptia clientilor.
Administratorul nu are drept de vot in CEx.. el trebuie sa execute nu sa comenteze, ca in mod sigur este si platit
Ultima modificare: Joi, 25 Iunie 2009
Mihail Cazacioc, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Sediul asociatiei de proprietari... laurab82 laurab82 buna seara... va rog frumos daca se poate sa ma lamuriti intr-o problema... daca pentru punctul de lucru al asociatiei de proprietari primesc o camera de la ... (vezi toată discuția)
Camera cu sediu de asociatie de proprietari nicola mihaela nicola mihaela :la parterul blocului este o camaruta 7mp care pe doua laterale se invecineaza cu o familie X iar deasupra cu familia y. Acolo in acte este sediul de ... (vezi toată discuția)
Schimbare de sediu asociatie proprietari Chichinel Chichinel In luna Decembrie 2017 fostul administrator(proprietar de imobil in asociatie)a renuntat la functie si asociatia a fost preluata de un nou administrator.In ... (vezi toată discuția)