avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 717 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Acord Negativ Asociatie Proprietari pentru ONG
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Acord Negativ Asociatie Proprietari pentru ONG

Buna seara,

In urma cererii (in baza L 230/2007) prin care am solicitat acceptul stabilirii sediului social al ONG la adresa.... comiteul executiv al asociatiei de proprietari a dat hotarare negativa.

Motivarea acestei hotarari rezida din restantele mari la chletuielile de intretineri + penalitati.

Comitetul considera ca nu sunt suficiente semnaturile a 4 dintre proprietarii apartamentelor cu care ma invecinez si ca legea mentioneaza limita minima de semnaturi necesara.

Conform legii, comitetul executiv are competenta de a-si da sau nu acceptul in atare situatie si de asemeni sa solicite obtinerea acceptului a jumatate plus unu dintre proprietarii blocului (21 apartamente???).

Intrebare, in ce temei legal mi-a fost refuzata cererea si ce se poate face in continuare? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 08:40, 4 Decembrie 2013
grunwald a scris:

Motivarea acestei hotarari rezida din restantele mari la chletuielile de intretineri + penalitati.

Intra in competenta comitetului executiv sa analizeze cererile proprietarilor,sa coroboreze cu situatia existenta intre acestia fata de asociatia de proprietari si in cazul in care proprietarul care a inaintat cerererea este cunoscut cu atitudine sau comportament aparte,care genereaza si favorizeaza dispute,sau care se inregistreaza cu sume cu titlu de restanta ,comitetul executiv poate decide respingerea cererii
In speta dv,din mtivarea refuzului,rezulta ca va inregistrati cu debite
Achitati integral debitul si reveniti cu o noua solicitare

eu cred ca este vorba de o varianta de santaj sau abuz .nu cred ca este corect sa fiti obligat astfel sa achitati datoriile la intretinere in acest mod.sunt 2 lucruri distincte(intretinerea si cererea dvs privind sediul social)
Nu poate fi vorba despre santaj in cazul unei asociatii de proprietari
Este corect insa ca orice proprietar sa nu se inregistreze cu datorii catre asociatia de proprietari
In conditiile in care proprietarul solicita acordul asociatiei de proprietari in vederea schimbarii destinatiei spatiului,este la latitudinea comitetului executiv sa decida
Respingerea cererii poate fi apreciata drept neincrederea comitetului executiv ca proprietarul isi va achita debitul
Inclusiv autoritatea fiscala,nu emite certificat fiscal ,in cazul in care solicitatul se inregistreaza cu debite in urmarire
Care e temeiul legal ce sta la baza achitarii tuturor datoriilor la intretinere pentru avizare sediu? A zis bine danny e vorba de un 'santaj'.
Santaj ii spuneti dv.
In lege aveti obligatia de a va plati cotele de intretinere la zi. Acesta este temeiul legal.

Comitetul executiv va poate conditiona o cerere a dv. de cererea lui de achitare a cotelor datorate.
Nu e santaj, e o negociere intre doi parteneri, nu doi adversari.

In HG 1588/2007 cu normele de aplicare a Legii 230/2007 de infiintare, organizare si functionare a asociatiilor de proprietari se spune la:
Art. 12. - Proprietarii membri ai asociatiei, pe langa drepturile si indatoririle prevazute in statutul asociatiei de proprietari, au si urmatoarele drepturi si obligatii:
..................
B. Obligatii
..................
c) sa contribuie la constituirea mijloacelor banesti si materiale ale asociatiei de proprietari si sa achite in termenul stabilit cota de contributie care le revine in cadrul cheltuielilor asociatiei de proprietari;
Ultima modificare: Miercuri, 4 Decembrie 2013
elga50, moderator

Alte discuții în legătură

Acceptul asociatiei pentru stabilirea sediu srl kadir kadir Am un prieten care doreste sa isi deschida o firma(mai exact S.R.L.),dar intampina o dificultate.In legatura cu sediul,are administratorul asociatiei dreptul ... (vezi toată discuția)
Cerere de scadere la asociatie mama_mam mama_mam Buna ziua As vrea sa stiu de cine apartine asociatia de proprietari(locuiesc in piatra neamt)si cine este in masura sa intocmeasca si sa semneze cererea de ... (vezi toată discuția)
Restante foarte mari la intretinere - va rog un sfat gabriela.ammendola gabriela.ammendola imi cer scuze ca sunt noua pe site si scriu din Australia. sora mea a stat in casa mea din 2012. a plecat de o luna din casa si am aflat ca am sume ... (vezi toată discuția)