avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 849 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Apatrizii unde sunt expulzati?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Apatrizii unde sunt expulzati?

In ce tara sunt expulzati apatrizii ?

Cum ar fi astia: [ link extern ]

ca de ex?

Daca nu e nici o tara sa te primeasca... si nu a bani de avion ... ca de ex/?
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 23:26, 9 Noiembrie 2013
Bună întrebare.Fără patrie, acești apatrizi au și ei măcar o origine...cei în cauză sunt de origine afgană.Așadar, cred că vor fi trimiși la origini:)
Totuși , există o convenție privind situația apatrizilor și care prevede că aceștia vor avea drepturi cel puțin egale cu ale cetățenilor acelei țări unde și-au stabilit domiciliul sau reședința.Și legea română prevede așa ceva.Doar că ei au încălcat legea și, ca atare, vor fi trimiși în țara de origine, unde vor benefcia de niște drepturi și libertăți ( sau nu, după câte au făcut ).
Ei vor putea fi expulzati doar daca Afganistanul va admite sa-i primeasca. In lipsa unor acorduri de repatriere a apatrizilor sau a cetateniei afgane, Afganistanul poate refuza sa-i primeasca si atunci sa vezi circ.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

După ce renunți la cetățeniea română mai poți fi găsit in vreo bază de date ? slulian slulian După ce renunți la cetățeniea Română mai poți fi găsit in vreo bază de date . Sau cum poti demonstra ca ai avuto la vamă fară avea un act de ... (vezi toată discuția)
Este permisă discriminarea bărbaților?? ContSters396991 ContSters396991 Legea 446/2006 Art. 3 (5) La declararea mobilizării şi a stării de război sau la instituirea stării de asediu, îndeplinirea serviciului militar în ... (vezi toată discuția)
Strainatatea- o solutie? nccionut nccionut buna ziua, am si eu o nedumerire.am citit pe internet nenumarate articole unde , unii infractori aleg sa fuga din tara in timp c sunt cercetati in stare de ... (vezi toată discuția)