avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 714 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Salariu oprit
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Salariu oprit

Buna ziua!
O sa incep direct cu problema.
Am lucrat la o firma o perioada de timp ( un numar de ani), recent mi-am gasit alt job, mi-am dat demisia respectand contractul individual de munca (20 de zile calendaristice -preaviz).
Problema este ca fostul angajator nu mi-a bagat banii in cont pe zilele lucrate( incadrate in preaviz) am lucrat program normal. Mi-a oprit si bonurile de masa.
Motivul sau motivele -ca au fost pierderi in firma in ultimile doua luni. Cum nu am gresit niciodata de-a lungul timpului cat ma fost angajat si am gresit fix in ultima luna??? Are dreptul sa-mi opreasca salariul doar pe acest motiv?
Multumesc!!
Cel mai recent răspuns: angajatulx , utilizator 20:20, 8 Noiembrie 2013
Dreptul de a va opri salariul nu il are.Chiar daca ati produs un prejuduciu firmei, este nevoie de o hotarare judecatoreasca definitiva. Puteti sesiza ITM, sau Inspectia muncii, dar interventia acestora nu garanteaza plata drepturilor salariale. Actionand angajatorul in instanta veti putea primi drepturile salariale de care faceti vorbire.
Multumesc pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Desfacerea contractului de muncã ralukdas ralukdas Bună ziua Vă rog din suflet să mă ajutaţi şi pe mine cu un răspuns Mi s-a desfăcut contractul de muncă în firma unde am lucrat pt. că nu am vrut ... (vezi toată discuția)
Cine plateste contravaloarea bonurilor de masa CIOLACU DOBRE CIOLACU DOBRE Sunt angajat la o firma privata , ni se dau bonuri de masa , dar ni se opresc contravaloare lor din salariu. Este legal sau nu. Daca nu este legala retinerea ... (vezi toată discuția)
La demisie tichetele de masa se opresc iul-raz iul-raz daca am fost obligat sa imi dau demisia de la firma unde am lucrat au dreptul sa imi opreasca tichetele de masa pe luna care am lucrat ?Tinand cont ca acum se ... (vezi toată discuția)