avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 628 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Repunere pe rol arestare preventiva ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Repunere pe rol arestare preventiva ...

Care ar putea fi motivele de repunere pe rol a unei arestari preventiva ?

Instanta a ramas in pronuntare, iar in momentul pronuntarii a comunicat ca repune pe rol cauza si a acordat un nou termen , ajungandu-se la judecarea propunerii de arestare preventiva intr-un termen de 7 zile.

Ati mai intalnit astfel de situatii ?

Cu stima!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 20:19, 8 Noiembrie 2013
Nu am avut o astfel de situatie dar este la fel ca si in cazul in care expira durata retinerii in cazul judecatii propunerii de arestare preventiva si inculpatul pleaca acasa sau unde vrea el...Asa ceva am avut...

Intrebarea care se poate ridica este aceea daca instanta poate proceda din nou la rejudecarea cauzei si aceasta este de fapt dilema dvs. probabil.

La o prima vedere, asa cum v-am mentionat in primul paragraf, procesul nefiind solutionat se poate considera ca se poate admite propunerea de arestare preventiva.Adica sesizarea instantei s-a facut in termen legal si procesul poate dura si 10 ore sau mai mult in functie de numarul de inculpati si de numarul de avocati si de cat de mult pledeaza acestia.

Cauzele pentru repunerea pe rol pot fi mai multe insa e greu de ghicit in cazul dvs.
O cauza de repunere pe rol ar putea fi aceea a omisiunii acordarii ultimului cuvand a inculpatului sau pentru ca nu s-a pus in discutie o exceptie de procedura invocata de aparatori.
Daca instanta s-ar fi pronuntat si ar fi omis sa puna in dezbatere in conditii de publicitate si contradictorialitate exceptia invocata hotararea ar fi fost lovita de nulitate si s-ar fi trimis cauza spre rejudecare.

Nu prea inteleg de ce nu a repus pe rol cauza dupa cca 1 ora sau 2.
Poate ca inculpatii au plecat si a considerat ca trebuie sa ii citeze?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rejudecare propunere de arestare preventiva ayahuasca ayahuasca credeti ca este posibil ca o instanta de recurs, care solutioneaza recursul inculpatului impotriva incheierii instantei de fond prin care s-a dispus arestarea ... (vezi toată discuția)
Arestarea preventiva floare-albastra floare-albastra inftactiune: luare de mita durata arest preventiv: 24 h + 29 zile + 60 zile intrebare: pe 10 sept. expira si cele 60 zile, se mai prelungeste mandatul de ... (vezi toată discuția)
Lamurire incheieri de sedinta crisstinaa crisstinaa Trimitere spre rejudecare Admite contestaţia formulată de inculpatul X împotriva încheierii de şedinţă din 2.12.2015, pronunţată de Judecătoria ... (vezi toată discuția)