avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 775 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... cesiune parti sociale
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

cesiune parti sociale

Buna ziua. Speta este urmatoarea:
In urma intelegerii verbale un asociat X ,coopteaza in societate o persoana Y, semneaza actul aditional la registrul comertului, astfel devenind 2 asociati si administratori fiecare cu 50% parti sociale.
Dupa un an, asociatul cooptat face presiuni asupra celuilalt asociat sa vanda terenul si cladirea care se aflau in patrimoniul firmei anterior cooptarii asociatului Y.
X sustine ca intelegerea verbala ar fi fost ca noul cooptat sa-i achite pentru partile sociale cedate o suma bani, care insa nu a fost platita.
Pentru faptul ca nu au fost achitate c/valoarea partlor sociale si pentru ca noul asociat nu a facut nimic pentru firma, poate solicita instantei excluderea asociatului?
Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 19:41, 31 Martie 2009
Intelegerea verbala nu poate fi dovedita in instanta. In plus, o astfel de intelegere vadeste intentia fraudarii intereselor statului prin sustragerea de la impozit a sumei reprezentand contravaloarea partilor sociale.

Apoi, neplata c/v partilor sociale nu constituie un motiv de excludere a asociatului, dupa cum nu constituie un astfel de motiv nici faptul ca nu a facut nimic pentru societate atata vreme cat societatea putea fi administrata de celalalt asociat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preluare societate de catre o terta persoana aprilie77 aprilie77 suntem 3 asociatii in urma cooptarii a celei de a treia persoana ce urma sa preia ca si asociat unic societatea, insa acum dupa ce s-a vazut actionar majoritar ... (vezi toată discuția)
Cedarea partilor dintr-o societate comerciala care a dus la demitere automata. mihaibill mihaibill A existat firma W care avea administratorii X si Y fiecae cu cota parte de 1/2. Ambii administratori au fost angajati ai firmei respective. In urma unor ... (vezi toată discuția)
Decizii administrator cass4 cass4 am urmatoarea situatie in srl fondat de mama mea in 1991,am fost cooptata in 1992,in 1997 am devenit asociat unic si adm cu puteri depline. in 2001 am ... (vezi toată discuția)