avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Copil adus in tara de bunica
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Copil adus in tara de bunica

Sotia vrea sa mearga in strainatate sa aduca pe nepotel in Romania si sa-l inscrie la gradinita in tara ,dar si ea lucreaza in strainatate ,iar pe perioada cat ea lucreaza afara plateste o femeie sa aiba grija de el ,iar eu inca lucrez in tara,.
Intrebari :
1. Daca se intampla ceva cu nepotelul cat ea e plecata la munca cine ar fi raspunzator de ce i se intampla copilului?
2.Tinand cont ca eu nu am semnat si nu semnez nici un act ca am grija de nepotel fiindca eu lucrez si angajam o femeie in cazul unei probleme cu nepotelul daca eu nu-mi iau nici un angajament scris ca am grija de el cine raspunde daca nepotelul pateste ceva (a fiu considerat vinovat furt , lovire sau deces)?
3.In ce situatii eu pot sa fiu considerat vinovat daca nepotelul ar pati ceva daca eu nu semnez nici un act ?
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 12:05, 11 Noiembrie 2013
Dvs trebuie musai sa va faceti probeme de cate ceva. N-o sa se intample nimic cu nepotul, nu mai puneti meru raul inainte.
Pt linistea dvs, nu raspundeti decat de actiunile sau inactiunile dvs. Nu e legat de acte. E copilul cu dvs si nu aveti grija de el, din neglijenta dvs a patit ceva , raspundeti.
daca se intampla ceva cu minorul pe care il aveti in grija raspundeti ndiferent daca aveti sau nu contract.
dar eu nu o sa-l am in grija fiindca nu eu il aduc in tara ,iar eu am serviciu si nu am cum sa ma ocup de el ,iar sotia il lasa cu o alta persoana pe care o sa o platim atat timp cat ea nu e in tara
Daca nu il aveti in grija, nu il ingrijiti dvs, nu veti sta cu el, care e problema ?
Nu vrea nimeni copilul asta? Nici mama, nici tata, nici bunicii?
Altcineva nu mai exista, bunicii din partea tatalui?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tutela copilului victor_teodorescu victor_teodorescu am un baiat de 1 an si 7 luni ce locuieste cu socrii, eu fiind plecat din tara.si despartit de sotie. sotia a stat cu copilul o perioada dupa care l-a cam ... (vezi toată discuția)
Cu cine va ramane minorul in conditiile in care mama pleaca din tara si tatal ramane in tara? Dadeuca Dadeuca Buna ziua, In curand vreau sa plec din tara ca sa lucrez, si as dori sa stiu ce se va intampla cu copilul meu in conditiile in care tatal lui nu este ... (vezi toată discuția)
Drepturile copilului elena_2015 elena_2015 Buna ziua.Am o verisoara de 18 ani care are un copil de 1 an.La data cand sa nascut copilul mama era minora iar bunica copilului a semnat ca ea are grija de ... (vezi toată discuția)