Sotia vrea sa mearga in strainatate sa aduca pe nepotel in Romania si sa-l inscrie la gradinita in tara ,dar si ea lucreaza in strainatate ,iar pe perioada cat ea lucreaza afara plateste o femeie sa aiba grija de el ,iar eu inca lucrez in tara,.
Intrebari :
1. Daca se intampla ceva cu nepotelul cat ea e plecata la munca cine ar fi raspunzator de ce i se intampla copilului?
2.Tinand cont ca eu nu am semnat si nu semnez nici un act ca am grija de nepotel fiindca eu lucrez si angajam o femeie in cazul unei probleme cu nepotelul daca eu nu-mi iau nici un angajament scris ca am grija de el cine raspunde daca nepotelul pateste ceva (a fiu considerat vinovat furt , lovire sau deces)?
3.In ce situatii eu pot sa fiu considerat vinovat daca nepotelul ar pati ceva daca eu nu semnez nici un act ?
Va multumesc anticipat!
Dvs trebuie musai sa va faceti probeme de cate ceva. N-o sa se intample nimic cu nepotul, nu mai puneti meru raul inainte.
Pt linistea dvs, nu raspundeti decat de actiunile sau inactiunile dvs. Nu e legat de acte. E copilul cu dvs si nu aveti grija de el, din neglijenta dvs a patit ceva , raspundeti.
dar eu nu o sa-l am in grija fiindca nu eu il aduc in tara ,iar eu am serviciu si nu am cum sa ma ocup de el ,iar sotia il lasa cu o alta persoana pe care o sa o platim atat timp cat ea nu e in tara