avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 857 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare Contract de imprumut cu garantie imobiliara
Discuție deschisă în Executare silită

Executare Contract de imprumut cu garantie imobiliara

buna ziua,

acum 2 ani am imprumutat o persoana fizica cu o suma de bani si am dat acesti bani in baza unui contract de imprumut cu garantie imobiliara ( un apartament ). Imprumutul este pe o perioada de 10 ani, cu rate lunare egale. Timp de 6 luni am primit ratele cuvenite , insa dupa aceea ( 1 an si jumatate) nu am mai primit nimic. Un executor judecatoresc mi-a spus ca nu pot sa execut contractul intrucat in contractul de imprumut nu am trecuta nici o clauza cu privire la faptul cand pot executa acest contract ( 3 rate, sau sase, sau .... ), ci pot executa doar ratele neachitate. Suma imprumutata este de 40.000 eur, rate egale in suma de 333 eur lunar. De asemenea, tot acest executoe mi-a zis ca daca execut aceste rate restante ( 5.994 eur ) si apartamentul se vinde cu 25.000 eur, eu imi recuperez doar cei 5.994 eur, iar restul pana la 25.000 eur ii va incasa debitorul. Intrucat, intre timp, am aflat ca acest executor este prieten cu debitorul, as dori dori sa stiu daca ceea ce mi-a spus este adevarat si , daca da , ce as putea sa fac pt a-mi recupera banii sau executa contractul de imprumut ( daca pot merge in instanta si sa solicit executarea contractului de imprumut chiar daca nu are prevazuta acea clauza, si ce sanse am ). Va multumesc !

Cel mai recent răspuns: Alin Paidiu , Avocat 13:04, 9 Noiembrie 2013
Trebuie vazut contractul de imprumut neaparat. (Daca exista clauze care sa prevada rezilierea contractului, conditiile si efectele, samd)
Efectele unui contract nu pot fi analizate altfel decat prin analiza contractului.
Modalitatile si cauzele si efectele rezilierii a unui contract fac obiectul unui curs universitar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Clauze contract de imprumut danielluca danielluca Am incheiat la notariat un contract de imprumut prin care am imprumutat unui prieten o suma de bani si pe care urma sa mi-o inapoieze prin plata unor rate ... (vezi toată discuția)
Bani imprumut cu garantie imobiliara turelu turelu In ultimul timp am cam ramas in pana de bani si nu am platit niste rate la banca. Acum am gasit sa imprumut 1000 eur pentru o perioada de 4 luni, dar mi se ... (vezi toată discuția)
Imprumut garantie ipotecara TheoMe TheoMe Am facut un imprumut cu garantie ipotecara pentru altcineva, acesta garantand cu casa lui. Ce riscuri sunt pentru mine in cazul in care acesta nu va mai plati ... (vezi toată discuția)