avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1046 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Vreau sa renunt la un abonament la internet pe care il ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Vreau sa renunt la un abonament la internet pe care il platesc de 5 ani si nu pot (firma de cartier)

un prieten a semnat in urma cu peste 5 ani un contract de furnizare de servicii de acces la internet cu o firma (AF) de cartier. de atunci a platit lunar suma de 40 de lei, neavand restante. recent a hotarat sa schimber furnizorul de internet (alegand un pachet cu TV, telefonie si internet de la o firma cunoscuta). a anuntat firma cu care are contract ca vrea sa renunte la serviciile lor, insa acestia insista ca este obligat sa ramana abonatul lor timp de inca aproximativ 8 luni. desi prietenul meu le-a comunicat clar hotararea lui, reprezentantii firmei il ameninta si recent i-au oferit o reducere de la 40 de lei la 25 de lei.

de acum 5 ani si pana in prezent el nu a semnat niciun act aditional de prelungire sau ceva asemanator. in contractul pe care l-a semnat scrie "contractul se incheie pe o perioada initiala de 12 luni cu posibilitatea de prelungire pe perioade succesive de un an ... etc.", fara a fi prevazut modul in care se face prelungirea. de asemenea clauzele de reziliere sunt foarte vagi.

am pus la adresa de mai jos un scan cu prevederile respective (imi cer scuze pentru calitate, asa am primit-o):
[ link extern ]

este legal sa fie legat de maini si de picioare in acest mod? nici initial nici pe perioada urmatorilor 4 ani nu a beneficiat de facilitati care sa justifice in vreun fel obligativitatea pastrarii contractului (cum uneori se intampla la abonamentele de telefonie cand primesti un telefon mai ieftin etc.) prietenul meu nu-si permite sa plateasca ambele abonamente si chiar are nevoie de niste servicii mai bune. de fapt, noul abonament l-ar ajuta sa faca o mica economie la TV + internet.

va multumesc mult pentru ajutor.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 17:12, 9 Noiembrie 2013
Sa se adreseze in scris protectiei consumatorului. pana sa se adreseze, ar putea sa ii ameninte pe cei de la net cu asta, poate cedeaza.
Nu sunt in drept sa ii impuna sa nu rezilieze, iar despagubiri nu au de ce pretinde.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rcs-rds ContSters209690 ContSters209690 buna ziua am un contract de internet de 6 ani cu rcs-rds.In luna martie 2011 am incheiat un abonament de televiziune.Am vrut sa reziliez contractul de ... (vezi toată discuția)
Contract internet cu rds GermanAlex GermanAlex Am contract de internet + telefon + TV cablu cu RDS. Abonamentul este pe persoana fizica. De fapt se foloseste pe firma. Am incercat sa transfer totul pe firma ... (vezi toată discuția)
La upc - taxa pe stalp, inclusa in factura /08.2014 ? cristiannegru cristiannegru - pt. 2 ani de zile, la UPC, am un Abonament “Pachet 3 Play” ( Internet + Tv + Tel.), Internet = 120 Mbps. - primele 6 luni ( oct.2013 - ... (vezi toată discuția)