avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... rcs-rds
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

rcs-rds

buna ziua
am un contract de internet de 6 ani cu rcs-rds.In luna martie 2011 am incheiat un abonament de televiziune.Am vrut sa reziliez contractul de internet deoarece ma mut si sa platesc in continuare abonamentul tv pana la expirarea perioadei contractuale, dar la sediu rds mi s-a spus ca nu pot deoarece semnarea contractului de televiziune a prelungit si abonamentul de internet.Nu reusesc sa inteleg deloc situatia, nu am cerut internet de la rds pentru ca aveam deja internet de la rds.Angajatul nu mi-a spus nimic legat de prelungirea abonamentului de internet.La instalarea cablului tv nu am primit nimic gratuit legat de internet care sa ma puna in situiatia de a prelungi contractul.Totul este le fel ca acum 1 an, ca acum 2 ani, adica viteza aceeasi, acelasi tarif, acelasi cablu, nu am primit internet gratis la instalarea serviciului de televiziune.Ce smecherie au mai gasit sa-si mai bata joc de noi?Au dreptul sa faca asta?
Cel mai recent răspuns: alexis45 , utilizator 15:34, 3 August 2011
e un abuz.
cititi totusi contractul semnat cand v-ati abonat la tv, sa nu va fi facut reducere la abonamentul tv pt ca aveti in vigoare un contract de internet.
solicitati un raspuns in scris la cererea de reziliere internet, apoi sesizati in scris protectia consumatorului , atasand copii ale contractelor si raspunsul lor
Situatia d-voastra este una de forta majora, atat potrivit codul civil vechi cat si a celui nou. Abonamentul este legat de un loc fix. In momentul cand acest loc fix nu mai exista, contractul inceteaza, fara nici un drept de a fi penalizat.
Eventual puteti fi obligat ca la noua adresa sa continuati abonamentul pentru internet, daca furnizorul ofera serviciile in zona.
@ gi_jane2 NU, nu are nici o legatura tv cu internet, nici o reducere la tv datorita abonamentului de internet.Chiar daca in noua locatia am deja internet si tv de la upc, nu aveam oricum nimic impotriva sa platesc abonamentul tv la rds chiar si in aceste conditii dar si cu internet deja este prea mult.
In contractul pentru tv, scrie ceva de prelungirea abonamentului pentru internet?
Eu zic sa le trimiteti o notificare scrisa, in care sa ii instiintati ferm ca doriti incetarea relatiilor contractuale incepand cu data de ______ si ca veti refuza plata oricarei facturi emisa pentru o perioada ulterioara aceastei date.
Este un abuz. Nu are nici o importanta ca ati primit ceva gratuit, sau alte facilitati.
Noul cod civil:
Art.1645 – (1) Debitorul este liberat atunci când obligaţia sa nu mai
poate fi executată din cauza unei forţe majore, a unui caz fortuit ori a
unor alte evenimente asimilate acestora, survenite înainte ca debitorul
să fie în întârziere.
(2) Debitorul este, de asemenea, liberat, chiar dacă se află în
întârziere, atunci când creditorul nu ar fi putut, oricum, să beneficieze
de executarea obligaţiei din cauza împrejurărilor prevăzute la alin.(1),
afară de cazul în care debitorul a luat asupra sa riscul producerii
acestora.
(3) Atunci când imposibilitatea este temporară, executarea obligaţiei
se amână pentru un termen rezonabil, apreciat în funcţie de durata şi
urmările evenimentului care a provocat imposibilitatea de executare.
(4) Dovada imposibilităţii de executare revine debitorului.
(5) Debitorul trebuie să notifice creditorului existenţa imposibilităţii
şi urmările acesteia asupra executării obligaţiilor. Dacă notificarea nu
ajunge la creditor într-un termen rezonabil din momentul în care
debitorul a cunoscut sau trebuia să cunoască imposibilitatea de
executare, debitorul răspunde pentru prejudiciul cauzat, prin aceasta,
creditorului.
(6) Dacă obligaţia are ca obiect bunuri de gen, debitorul nu poate
invoca imposibilitatea fortuită de executare.

De aici rezulta clar ca sunteti indreptatit sa cereti incetarea contractului (aliniatul 1). Insa aveti obligatia continuari lui daca la noua adresa este posibil asa ceva, (aliniatul 3, 4, si 6) pana la data la care acesta inceteaza, daca este un contract pe termen. Daca este unul fara termen, atunci este suficient preavizul si contractul inceteaza la acea data.
Ultima modificare: Duminică, 24 Iulie 2011
kappauser, utilizator

Alte discuții în legătură

Bună ziua, am și eu o nelămurire cu privire la telefonia mobila. ... Ybaion Ybaion Bună ziua, am și eu o nelămurire cu privire la telefonia mobila. Am un abonament de circa 10 ani la Telecom TV în care este inclus și un abonament de ... (vezi toată discuția)
Problema contract rds! foxy03 foxy03 Buna ziua tuturor. Va solicit ajutorul in urmatoarea problema: Acum un an de zile an incheiat cu firma RDS un contract de furnizare a internetului, ... (vezi toată discuția)
Abuz din partea rcs&rds? lex2013 lex2013 In anul 2004 am incheiat un abonament pe 24 luni, \"Cablelink\", cu 9 dolari pe luna. In abonament este inclus: - internet fix prin cablu - telefon fix - ... (vezi toată discuția)