avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 577 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

Suntem 5 frati, parintii sunt decedati de 4 ani. In acest moment niciunul dintre noi nu are nici un act pe nimic: casa, pamanturi.
Doi dintre noi folosesc in momentul acesta o parte din terenuri, pe care le muncesc si unul dintre noi locuieste in casa ramasa de la parinti.
Vreau sa va intreb daca deschizand succesiunea si semnand toti in favoarea celui care sta in acest moment in casa, putem trece undeva in contract faptul ca toti ne-am dori sa ramana casa ultimului in viata sau sa putem folosi si noi o camera o data pe an. Este posibil asa ceva?
Ca facandu-l pe unul proprietar teoretic din momentul acela poate face ce vrea cu proprietatea lui.
Sau se poate sa-i revina casa automat celui care o foloseste acum din moment ce el investeste in ea, plateste curent, etc?
Va multumesc.
Parintii avea acte pe teren si case ?
Da, avem acte pentru toate. O parte din terenuri sunt pe numele bunicilor.
Renuntarea la succesiune -in cadrul dezbaterii succesorale- nu se face conditionat. Drept urmare folosirea camerei de care vorbiti depinde exclusiv de vointa celui in favoarea beneficiarului.
Nimic nu va impiedica insa sa faceti un partaj succesoral in care sa incercati sa reglementati aspectele care va intereseaza. Este insa necesar acordul tuturor partilor pentru partajul succesoral.
Exercitarea posesiei asupra imobilului exclusiv de unul din coproprietari -coroborat cu lipsa de actiune juridica si/sau de facto din partea celorlalti- poate avea ca efect (in anumite conditii) pierderea dreptului de proprietate. Drept urmare nu poate fi vorba de o pierderea proprietatii ”automat” cum spuneti dvs.
Multumesc, am inteles.
Daca semnez in favoarea celui care va fi proprietar, nu mai am dreptul sa pun conditii.
Nu ati inteles!

Semnati pentru renuntare la mostenire, pur si simplu, neconditionat.

Nu exista renuntare la mostenire in favoarea unuia sau a altuia!

Renuntarea este renuntare, punct si atat! ... fara sa fie "in favoarea cuiva" si fara sa se puna conditii!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestare succesiune buna ziua, sora tatalui a renuntat la succesiune ... Daria B. Daria B. Contestare succesiune Buna ziua, Sora tatalui a renuntat la succesiune in favoarea tatalui meu. Fiul ei are acum pretentii la pamanturi. Masa ... (vezi toată discuția)
Renuntarea la mostenire in favoarea fratelui sau a parintelui supravietuitor se poate face doar pentru un anumit procent/un anumit bun (teren, casa, etc) din partea ce imi revine? alexmanu2012 alexmanu2012 Speta este urmatoarea: In urma decesului tatalui au ramas pentru dezbaterea mostenirii mama si cei trei fii. Doi dintre frati doresc renuntarea la mostenire ... (vezi toată discuția)
Cedare cotă proprietate Ligia Dirnu Ligia Dirnu Suntem 9 frați și în urma decesului părinților am făcut taxa de succesiune. 3 dintre frați nu vor să facem partajul succesoral. Ceilalți vor să ... (vezi toată discuția)