avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 654 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Cotizatie pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Cotizatie pensie

buna seara
mama mea este nascuta in 04.05.1954 am aflat ca trebuie sa iese la pensie pe 06.01.2014 dar nu are suficienti ani de munca , ii mai lipseste 9 luni , am facut zilele astea un contract la casa de pensii si m-i sa spus ca poate sa iese la pensie peste 9 luni incepand cu data contractului asta insemnand iulie 2014, nu se poate sa platim tot odata atunci cand are data de pensionare?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:42, 9 Noiembrie 2013
Nu. Contributia trebuie platita lunar.
1. Nu puteti sa platiti peste 9 luni pentru toate cele 9 luni deoarece nu se poate face plata retroactiv.

2. - Contractul de asigurare sociala se incheie in forma scrisa si produce efecte de la data inregistrarii acestuia la casa teritoriala de pensii.
- Plata contributiei de asigurari sociale poate fi efectuata atat de catre titular, cat si de orice alta persoana desemnata de acesta , lunar sau anticipat, pe o perioada de cel mult 12 luni.
- Asadar puteti sa platiti acum, in avans, pentru toate cele 9 luni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Putem plati anticipat contributia? CristinaTl CristinaTl Buna ziua, Tatal meu, nascut la 28.10.1954, a depus anul trecut in octombrie dosarul pentru pensie anticipata. I s-a respins deoarece are numai 34 ani, 2 ... (vezi toată discuția)
Cotizatie pensie nemeteva nemeteva Buna ziua, am 29 de ani si 2 luni de cotiazatie la fondul de pensii. Ma intereseaza daca pot beneficia de pensie daca am zece luni lipsa pentru a avea ... (vezi toată discuția)
Varsta standard de pensionare si stagiul minim de cotizare ContSters137621 ContSters137621 Buna ziua as vea sa stiu care este varsta de pensionare pentru o persoana (femeie) nascuta la data de 20.04.1951 si care este stagiul minim de cotizare pentru ... (vezi toată discuția)