avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 958 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Incuviintare de executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Incuviintare de executare silita

Buna seara ,
Vreau sa intreb daca incuviintarea de executare silita este obligatoriu sa fie comunicata debitorului inainte de infiintarea popririi pe contul bancar de catre executorul judecatoresc si daca este in baza carui articol din NCPC

Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: clautugui , utilizator 23:00, 10 Noiembrie 2013
Buna seara. Poprirea se face fara somatie, printr-o adresa catre tertul poprit. Debitorul va fi instiintat despre aceasta masura DUPA ce a fost luata, printr-o adresa la care se vor atasa incheierea de incuviintare a executarii si titlul executoriu, in copie certificata, daca nu au fost comunicate anterior (de ex, odata cu somatia). Deci, revenind la intrebarea dvs., raspunsul este nu, nu se comunica incheierea de incuviintare inainte de poprire, ci dupa (sau odata). Articolul din C.p.c. ce reglementeaza infiintarea popririi este 782.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silită. este legal să mi se blocheze contul fără înștiințare prealabilă? miaunica74 miaunica74 Bună ziua este legal sa mi se blocheze contul de salarii de un executor judecătoresc fără a fi înștiințați în prealabil despre ce este vorba (vezi toată discuția)
Cum pot sa aflu motivul unei popriri despre care am aflat in ... maiasavic maiasavic Cum pot sa aflu motivul unei popriri despre care am aflat in momentul in care m-am trezit cu contul bancar blocat? la banca au spus ca nu stiu despre ce este ... (vezi toată discuția)
Retinere salar stefiflavia stefiflavia va rog frumos sa ma ajutati cu o problema - in baza unei sentinte judecatoresti definitive si irevocabile trebuie sa fac niste retineri din salar. Intrebarea ... (vezi toată discuția)