avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 606 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodie totala e posibila si pe cale amiabila ?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodie totala e posibila si pe cale amiabila ?

Buna ziua,
custodia totala se poate obtine numai in instanta sau sunt si alte cai?
Am 3 copii din o relatie de concubinaj cu un cetatean strain. Ei sunt recunoscuti de tata si relatia noastra este buna. Problema este ca el pleaca destul de des si mult din tara si nu as vrea sa fiu pusa in situatia cand as avea nevoie de semnatura de la el , iar el sa nu fie de gasit.
Multumesc
Numai in instanta!

Dar, greu de presupus ca veti obtine o autoritate parinteasca exclusiva, in conditiile actualului cod civil si numai cu aceasta motivatie.
Nici eu nu vad motive legale pentru exercitarea unica a autoritatii parintesti.
Este mai simplu ca, pentru perioada cat este plecat, sa va lase o procura.
E dificil, pentru iesirea din tara de exemplu trebuie detalii cu privire la deplasare, durata, mijloc de transport etc.
Eu v-as intreba daca hotarati impreuna pentru copii sau, in lipsa lui, dv. procedati cum doriti? Cati ani au copiii si unde credeti ca v-ar trebui semnatura lui?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scoaterea copilului minor din tara alinadarian alinadarian Buna ziua.Am un copil de 1 an si 2 luni, rezultat dintr-o relatie de concubinaj. Momentan tatal copilului munceste inafara tarii. Vreau sa stiu, chiar nu ... (vezi toată discuția)
Custodie copil minor ciancu ciancu Buna ziua As dori sa-mi sati un sfat. Am trait 7 ani in concubinaj cu o persoana. Din relatia noastra a rezultat un copil minor. Relaţia noastră nu a fost ... (vezi toată discuția)
Hotarare judecatoreasca - iesirea din tara cu un minor mikota mikota Buna ziua, as dori sa stiu daca am o hotarare judecatoreasca in care am actionat in judecata pe tatal fiului meu minor, pentru stabilirea unei pensii ... (vezi toată discuția)