ca avocat ar trebui sa stiti ca nu prea sunt alte metode in afara de executarea silita dar care nu se practica in aceste cazuri
si deocamdata se incalca o hotarare judecatoreasca care se supune codului civil
sunt curios daca si in alte sentinte date de judecatori exista posibilitatea de a nu se aplica legea ( ce bine ar fii) cu afirmatii puerile de genul ..""in primul rand nu cred ca procedati corect.."" d-nule avocat de ce sunt eu de vina ca mama minorului e penala?
dar eu intrebam altceva.......
PS
ca fapt divers eu m-am judecat dupa vechiul cod civil ...
Nu cred ca veti gasi vreun executor sa puna in aplicare o astfel de sentinta.
In definitiv, indiferent daca "mama minorului este penala" sau nu, atat timp cat minorul refuza sa mearga la tatal lui, nu poate fi obligat de nicio instanta din lume sa mearga acolo de niciun executor si de niciun politist si de nicio plangere penala.
Nu inteleg la ce va referiti cu expresia " mama minorului este penala" (ma rog, eu o cunosc ca un jargon de cartier... dar... totusi... in acest context nu o pot aplica!) , dar atat timp cat politistul consemneaza, dupa ce il intreaba si pe minor daca vrea sau nu sa mearga la tatal lui si, constatata ca acesta refuza... nu poate fi acuzata mama de nerespectarea unei hotarari judecatoresti.
In definitiv, vorbim despre o fiinta umana (chiar daca este minor!) si nu vorbim despre un obiect!!! ... Este un copil care pur si simplu refuza sa mearga la altcineva... chiar daca acel "altcineva" este tatal lui.
Este atitudinea lui, dorinta lui, vointa lui si nu il poate lua nimeni cu forta!!!!
Este greseala tatalui ca nu stie sa isi apropie propriul copil!
Iar mama, nu il poate obliga pe propriul copil sa plece de acasa si sa mearga la tatal sau, daca copilul refuza... in definitiv, nu este un colet, pe care sa il ambalezi si sa il depui la usa altei persoane.
Nu-i poti reprosa unui minor ca refuza sa respecte o hotarare judecatoreasca, care probabil s-a dat fara a se tine cont si de optiunea acestuia.
Repet: este vina tatalui ca nu a stiut sa-si apropie minorul! ... este clar ca in asemenea conditii nu poate face nimic cu forta! Tatal trebuie sa-si schimbe atitudinea fata de minor, chiar si in prezenta mamei si, in unele cazuri chiar si fata de mama, pentru a putea sa-l "cucereasca" pe minor, propriul copil.
Sunt cazuri cand o astfel de atitudine din partea minorului, reprezinta modalitatea lui de a pedepsi parintele pe care el il considera vinovat de suferinta mamei; minorul percepand divortul parintilor ca o suferinta psihica...
Cred ca ar trebui apelat la un psiholog mai degraba decat la politie sau executor.
Prin astfel de actiuni in forta, tatal va adanci si mai mult prapastia creata intre el si minor...