avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 956 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Inregistrarea convorbirii telefonice intre mine si un ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Inregistrarea convorbirii telefonice intre mine si un functionar public e legal fara ca persoana respectiva sa fie informat de acest lucru?

Deci dupa cum stiti in Romania sunt foarte multe cazuri de abuz din partea functionarilor publici, care sunt platiti din banii nostri sa ne dea informatii. Cetateanul linistit suna la informatii (finante, cnas) sau sta la ghiseu la ratuc sa-si ia un bilet. Reactia functionarului e una socanta, deoarece nu raspunde cu acelasi amabilitate, ci dimpotriva zbiara la cetatean.

Asa ceva nu e acceptabil mai ales ca atitudinea ei nu a fost provocat de cetateanul care vrea doar informatii sau dupa caz un bilet de autobuz...

Ce se pot face in aceste cazuri? Daca e vorba de conversatie la telefon exista posibilitatea la smartphone-uri sa inregistrezi convorbirea daca e vorba de biletier se poate inregistra conversatia (stil reportofon).

Deci intrebarile sunt: E legal sa inregistrezi convorbirea cu un functionar public si daca are rost, se poate folosii in instanta sau la seful functionarului?
Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Noiembrie 2013
highvalues, utilizator
Cel mai recent răspuns: highvalues , utilizator 17:37, 11 Noiembrie 2013
da e legal pt ca e conversatia cu dvs. deci nu violati nicio lege.
nu interceptati alte convorbiri...
Ce recomandati in astfel de cazuri? Cum putem schimba sa nu fim tratati ca niste cersetori cand cerem informatii?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrarile convorbirilor telefonice.... Ramona24 Ramona24 Ma poate ajuta cineva cu un raspuns???? am apelat si la alte site-uri de genul ...si nu am primit raspuns.:( In cadrul unei institutii ... (vezi toată discuția)
Telefon ascultat? razvanmdlp razvanmdlp Buna ziua! De cateva zile mi se aude telefonul cu ecou. Am introdus cartela in alt telefon si observ ca se aude la fel. Am un prieten peste care a intrat ... (vezi toată discuția)
Interceptare convorbiri gsm ignition ignition Situatia mea: Doresc sa comercializez telefoane mobile (terminale) GSM care permit inregistrarea convorbirilor efectuate de pe ele (primire/initiere) in ... (vezi toată discuția)