vreu sa stiu daca pot sa beneficiez de somaj dupa terminarea conediului de 2 ani de crestera copilului, fiind angajat intr-o firma in care sunt asociat cu 50% si mai detin o firma ca asociat cu 90%. Eu m-am gandit ca revin pentru o luna doua la vechiul loc de munca dupa care sa intru in somaj societatea fiind pe marginea falimentului. .Este posibil?
da, daca indepliniti stagiul cerut de lege pentru acordarea indemnizatiei de somaj ( 12 luni in ultimele 24 , calculate in afara concediului de crestere). Acum depinde si de ce scrie pe adeverinta de venit pe care o veti ridica de la finante. succes
ca sa beneficiati de indemnizatie de somaj, nu trebuie sa obtineti alte venituri. fiind asociat in firma...si mai ales ca sunteti asociat 90% in cealalta firma...nu se traduce ca obtineti venituri?
chiar daca sunt asociat la o firma asta nu inseamna ca obtin si venituri din ea , mai sunt actionar si la Carbid Fox care din cate stiu este in faliment . Si din cate stiu persoana juridica obtine venituri care nu este acelasi lucru cu persoana fizica . Si daca am platit pentru fondul de somaj inseamna ca eu nu voi putea beneficia de ea. Este considerat somajul la fel cu ajutorul social?