avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 507 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... somaj dupa concediu de cresterea copilului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

somaj dupa concediu de cresterea copilului

vreu sa stiu daca pot sa beneficiez de somaj dupa terminarea conediului de 2 ani de crestera copilului, fiind angajat intr-o firma in care sunt asociat cu 50% si mai detin o firma ca asociat cu 90%. Eu m-am gandit ca revin pentru o luna doua la vechiul loc de munca dupa care sa intru in somaj societatea fiind pe marginea falimentului. .Este posibil?
Cel mai recent răspuns: adelaida_07 , utilizator 21:08, 31 Martie 2009
da, daca indepliniti stagiul cerut de lege pentru acordarea indemnizatiei de somaj ( 12 luni in ultimele 24 , calculate in afara concediului de crestere). Acum depinde si de ce scrie pe adeverinta de venit pe care o veti ridica de la finante. succes
am stagiu de cotizare peste 10 ani inainte de concediul de 2 ani si de la firma nu am ridicat dividende alte venituri nu am
Nu mai ramane decat Administratia financiara sa va elibereze o adeverinta din care sa reiasa lipsa veniturilor.
ca sa beneficiati de indemnizatie de somaj, nu trebuie sa obtineti alte venituri. fiind asociat in firma...si mai ales ca sunteti asociat 90% in cealalta firma...nu se traduce ca obtineti venituri?
chiar daca sunt asociat la o firma asta nu inseamna ca obtin si venituri din ea , mai sunt actionar si la Carbid Fox care din cate stiu este in faliment . Si din cate stiu persoana juridica obtine venituri care nu este acelasi lucru cu persoana fizica . Si daca am platit pentru fondul de somaj inseamna ca eu nu voi putea beneficia de ea. Este considerat somajul la fel cu ajutorul social?

Alte discuții în legătură

Venitul unui srl poate fi considerat venitul persoanei care face cerere pt indemnizatie de somaj ? lilit lilit Sunt asociat si administrator la o firma la care am fost si angajata.Contractul de m-ca s-a desfacut cu art.65/1.Problema mea este urmatoarea: Am obtinut ... (vezi toată discuția)
Am dreptul la indemnizatie de somaj ? mirceastanciubv mirceastanciubv IN LUNA [b]MARTIE 2009[/b], AM DEVENIT ASOCIAT [b]IN PROPORTIE DE 50%[/b] SI [b]ADMINISTRATOR[/b] INTR-O SOCIETATE PRIVATA, FIIND IN ACEL MOMENT ANGAJAT IN ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie somaj + asociat in srl Victor2008 Victor2008 Buna Ziua, Beneficiez de indemnizatie de somaj si doresc sa infiintez un SRL ca asociat unic sau cu 2 asociati. In cadrul acestui SRL voi avea activitati ... (vezi toată discuția)